woensdag 27 februari 2008

26 februari 2008

We spelen tegen de grote Nus en zijn getalenteerde Annemiek. Spanjer heeft vakantie en Bok- en Doesman zijn gelukkig in goede vorm.

Wegens een handblessure van Spanjer een korte impressie van erelid Bokman die in de 190 sferen lijkt te blijven hangen.

Helaas helaas. De avond begon veel belovend met een knallende start van bokman met 5 strikes achter elkander. De eindscore was dan een welverdiende 194. De eerste punt was binnen want doesman zette hem weg op een 144. Vervolgens in ronde 2: 159 voor bokman en wederom een 144 voor doesman. Pot drie was een inzinker voor beide 138 voor bokman en 129 voor Doesman. Maar met een 2x een 600 serie voor Nus en Annemiek is een 3-1 verlies pot geen schande.

maandag 25 februari 2008

19 februari 2008














Vanavond spelen we tegen de Dubbelgangers. Wim en Truus. We hopen een punt te pakken en doen dat al in de eerste game. Voornamelijk dankzij Spanjer die ouderwets goed staat te sporten.
We spelen overigens zonder Doesman.
De tweede en derde game komen we niet goed uit de verf. We besluiten veel bier te gaan drinken en hebben een geslaagde avond. Als we op huis aan gaan blijken we achter de vriendin van Bokman te rijden. Hij besluit bij een stoplicht van wagen te wisselen. De vriendin schrikt dusdanig dat zij wegrijdt en Bokman ten asfalt doet vallen. Door rood rijdend wordt zij geraakt op de bestuurdersportier en komt klem te zitten. Bokman probeert samen met Spanjer het portier uit haar zij te verwijderen, maar slagen daar niet in. De brandweer weet haar te bevrijden. Zij ligt te revalideren in het Tieler ziekenhuis. Het laatste nieuws is dat zij er bovenop zal komen.
Misschien goed om wat te vragen aan Bokman:

Oi Bokman... met de schrik vrijgekomen?
Ja, het was even link, maar het bleek een schaafwond op de knie.

Ik bedoel omtrent je vriendin?
Sorry, daar gaat het beter mee.

Zal ze ooit nog kunnen pianospelen?
Nee, maar dat kon ze ook niet.

Geen nare dingen?
Nee, ze hebben wat gehecht en gespalkt. Verder alles ok.

Ga je nu minder drinken?
Nee, dit zijn van die situaties die je niet in de hand hebt. Drinken of nuchter. Je beseft niet dat iemand zich kapot schrikt als je een portier opentrekt.

Wanneer mag ze naar huis?
We hopen met een kleine week.

ga je bowlen dinsdag?
Ik ben zeker van de partij.

Ik zag dat je bowler van het jaar bent. gefeliciteerd!
Dank je. Is een enorme waardering voor mijn spel en een hart onder de riem voor de komende wedstrijden.

Wie is er aan de beurt?
Dinsdag spelen we tegen Towe.

Tot zover het serieuze gedeelte. Hier de scores:

Spanjer: 134,105,139
Bokman: 143,160,167

12 februari 2008


Opnieuw laat Easy Slider zien dat er aan de weg wordt getimmerd voor de professionalisering van de bowlingsport in Nederland.


Er is wat onduidelijkheid over het verloop van deze bizarre bowlingavond. We weten dat we verloren hebben. Dat is zeker. Er leken wat spanningen binnen het team te zijn. Naar later uitgesproken bleek dat op onjuiste feiten gebaseerd te zijn. De sfeer was goed, het spel liet enkel te wensen over. Er werd driemaal net boven de honderd gegooid.
De tussenstand binnen Easy Slider is goed. De concentratie is de laatste weken ver te zoeken.

Spanjer en Bokman hebben een bowlingclinic aan de Vecht gehouden met 400 sportieve bowlers uit het hele land. Voornamelijk gericht op de duoleague die enorm populair lijkt te zijn. Besproken zijn o.a. de psychologische aspecten van het duo spelen. Dit is belangrijk omdat het frustrerend is te verliezen terwijl je verschrikkelijk goed staat te werpen. Dit dan omdat je partner ondermaats werpt.

Er wordt ook een filmverslag van zo'n sessie geplaatst. Er was een camerateam aanwezig die een aantal facetten vereeuwigd heeft.

De foto laat een 'zen'oefening zien die Spanjer heeft ontwikkeld. Bedoeling is deze positie vast te houden tot je een bent geworden met je bal. Al naar gelang concentratie en overgave kan dit doel binnen enkele uren gerealiseerd worden.

Samenvatting lessen

Vandaag een instructiefilm van voorman Spanjer tijdens de clinic aan de Vecht. Hij laat hier de pendel zien. Daarna volgend de stappen, pendel en release zoals in eerder lessen besproken. Kijk goed en doe uw voordeel ermee.
Die lange schaduw is de filmer.

woensdag 6 februari 2008

5 februari 2008



Doesmans laatste bal op weg naar de 192

Spanjer en Bokman zijn in vorm. Ze weten zeker dat we gaan winnen. Vorige keer was het 4 x kantje naadje. Nu zal het 4 maal winst moeten worden. Even lijkt het er inderdaad op. Helaas kan Bokman niet uit z'n spiraal komen. Hij zit vast. Spanjer probeert hem nog los te krijgen, maar in deze eerste pot gaat dat niet lukken.
Spanjer staat opnieuw zeer consequent te werpen. Zijn nieuwe stijl werpt vruchten af. Hij werpt enkel nog met Ton. Hij zal deze avond geen andere bal aanraken. De eerste pot zet hij daardoor op een nette 159. Had Bokman iets meer gegooid dan zijn 118, dan was het een puntje. Nus en Annemieke gooien beiden rond de 200.
Vlak voor de tweede pot komt onverwachts doch zeer welkom Doesman binnen. Hij mag meteen aantreden. Spanjer werpt af en houdt zijn consequente draai vast. Het valt niet mee. Het gewicht begint parten te spelen. Hij volhardt en zet 'm op 132, Doesman loopt warm met een 116. Blij dat hij boven Bokman uitstijgt, teleurgesteld dat we opnieuw de punt aan Nus geven. De derde game zit Spanjer aan het bier. Hij mag op baan vier toekijken hoe beide heren veranderen in een geoliede motor. De ene na de andere valt. Vooral de strakke worpen van Doesman springen in het oog. Bokman staat ontspannen te jongleren en maakt veel goed met zijn 143er, Doesman krijgt de eer. Hij had met gemak een 200 plusser kunnen gooien, maar door twee dips haakt hij af op de 192. De foto is een eerbetoon aan zijn overwinning op Nus. Met een puntje. En dankzij deze jongen neemt Easy Slider toch weer een punt mee naar huis. Nog niet genoeg voor een treetje hoger vrees ik.Hier de score van Doesman: 8/-9/-x-x-9/-8/-8/-9--9/-x7/
Hoogtepunt van de avond is misschien wel de 270 van Meines. Hij legt een show neer van ongekende klasse. Hij hersteld op absurde wijze van een gootbal en striked zo ongeveer de gehele pot verder uit. Een mooi moment voor bij de mooie momenten uit de mooie momentenbak van Bowlend Nederland.

dinsdag 5 februari 2008

ABC van de bowlingsport


De letter 'G'

Vandaag zijn we alweer bij de G aangekomen. De G van Geertje, Geertrude, Geanne, Gea, Gerda, Geurtje, Giselle, gwen, Geralda, etc. Zijn er mooie meisjesnamen met een G. Ik ken ze niet. Mocht u ze hebben... reageer met de reageerknop en geef uw favoriete meisjesnaam met een 'G'. Misschien maakt u wel kans op een gratis vrijkaartje voor de finale van 2008.

Maar wij zijn aan het bowlen. De G heeft weinig te melden.

Game: Da's duideljk. We hebben het over een potje bowlen. Een game is 10 frames.

Goal posts . De 7-10 split. (zelfde als Bed posts.)

Graveyard (s). Een extreem moeilijke baan in het centrum. (begraafplaats)

zaterdag 2 februari 2008

29 januari 2008















Het is alweer twee weken geleden dat we bowlden. De verwachting was dus realistisch. Welke verwachting? Te winnen van Meines en John. Beiden inderdaad al geïntroduceerd. Waar ging het mis? Wat hebben we over het hoofd gezien? Niks waarschijnlijk. We hadden gewoon iets beter moeten werpen.
Excuses voor de trouwe fans uiteraard. Waarom? Omdat het al zaterdag is en de volgende dinsdag alweer voor de deur staat.
We hebben problemen met deze site. het uploaden van berichten gaat stroef en moeizaam. De lessen lopen hierdoor achter. Heel af en toe, zoals nu, blijft het goed gaan. En dat terwijl ik nu liever iets anders doe dan typen. Het is 22.00 zaterdagavond en ik heb net een kinderfeestje afgesloten van m'n tweede dochter. Ja, was gezellig. Lekker gebowld. Ik tenminste. De meiden heb ik met een glas cola en een rietje aan een tafeltje gezet. Goed kijken hoe het moet! Straks mogen jullie allemaal een keertje gooien. Jammer voor ze dat dat er niet van kwam. Ik vond dat ze niet goed genoeg keken.
terug naar dinsdag. Spanjer staat als gewoonlijk verschrikkelijk strak en consequent te werpen. 139 - 139 - 144.
Doesman heeft een eerste dip. Een dip waarvan ik dacht: dat gaat niet goed komen. Gelukkig kon hij in de tweede game goed herstellen en er 150 van maken. En in de derde game presteert hij het een 163 te leggen. Naast mijn 144 is dat op ons niveau een gegarandeerde punt. Feitelijk is het enige dat mis ging de uitschieters van Meines en John. Beiden gooien een 200 plus. Ja, handje, kusje omroepen. Te samen met tig anderen. Maar dat lijk is al besproken. We blijven vechten. het werd 1-3.
U mist een belangrijke naam in dit verslag. Bokman moest zich excuseren. Hij zit in Helsinki. Hij coacht daar de Nederlandse jeugd bij het Europees kampioenschap.