donderdag 21 augustus 2008

20 augustus 2008


Een blik op bowlivia vanuit ons vliegtuig

De training is hervat. Het team is terug van vakantie. We waren met drie gezinnen naar het Mekka van de bowlingsport. Bowlivia. Inderdaad, we zijn weinig buiten geweest. Je kunt eigenlijk niet naar buiten. Feitelijk is heel Bowlivia een grote bowlingbaan. Je vliegtuig landt als het ware op een geoliede bowlingbaan. Als je door de tunnel naar de customs gaat kom je bij een enorme balie waar je je schoenen kunt huren. Je mag niet met je eigen schoenen door Bowlivia lopen. Je krijgt je eigen schoenen weer terug als je het land verlaat. Als... Weinig mensen willen nog terug. Wij moesten wel terug. Met tegenzin. Maar de competitie begint weer en dan heb je weinig keus. Enfin... vanaf de balie loop je over glad gelakt hout van het ene centrum naar het andere. Een soort Hoog Caterijne met enkel Bowlingbanen, pro-shops, wasserettes, sauna's, hotels en eettentjes. Allemaal piekfijn verzorgd.

We hebben de eerste training achter de rug. En ik mag nu ook het goede nieuws melden. De onderhandelingen waren rond, zo spraken wij in Juli. Welke onderhandelingen vroeg u zich af. Easy Slider heeft geïnvesteerd in kwaliteit en jong talent. We hebben Sandokan aangekocht.We hebben hem van harte welkom geheten en mochten meteen anderhalf uur van zijn talent genieten. En wat voor talent. De eerste partij werpt hij 182, de tweede 282. Of zijn dat de totalen? Hoe dan ook. We zijn op de goede weg.
Voor een kleine indruk: 26 strikes en 33 spares. Spanjer heeft bij wijze van armtraining in 25 minuten 80 ballen weggeworpen. Hij zal zichzelf de komende dagen niet kunnen bevredigen.

Helaas stoorde de eigenaar zich behoorlijk aan ons talent en stuurde ons om half elf weg. Te vroeg voor het bed, te laat voor de soep zijn we naar de Burger King afgereisd en hebben daar de avond afgerond.

Een ding is het vermelden waard: Een nek aan nek strijd tussen Spanjer en Doesman. Doesman weet op twee punten te winnen nadat Spanjer de gehele lijst domineerde. Is dat niet bijzonder?

We zullen vanaf 2 september weer wekelijks terug zijn met verslagen, lessen en theorieën.

maandag 4 augustus 2008

28 juli 2008


Easy Slider BBQ en jaarlijkse prijsuitreiking

Het zit er weer op. Easy Slider heeft het seizoen in stijl afgesloten. Dit jaar zonder schermutselingen en buurtrelletjes.
Hier volgt een korte impressie voor de fans van dit wereldteam.

De BBQ was goed. De selectie was uitstekend. We hebben het over de hamburger, de kip, de worst en de vis. Het bier was van goede kwaliteit en het gezelschap divers. De leeftijd hing tussen de 1 en 38 jaar. De muziek werd verzorgd door Amy McMiller and the Spanish String Sextet.

De Jaarlijkse prijzen gingen naar:
Speler van het seizoen 2007/2008 ging naar Bokman. Met het hoogste gemiddelde en laagste handicap een verdiende 1e plaats.
Talent van het seizoen 2007/2008 ging naar Doesman. Zijn opwaartse spriraal belooft een mooi seizoen 2008/2009.
Fairplay prijs van het seizoen 2007/2008 ging naar Spanjer. Zijn sportiviteit en nimmer aflatende aanwezigheid blijven ongeëvenaard.

Het feest werd verzilverd met een mededeling van teamcaptain Bokman. De onderhandelingen zijn rond en de aankoop een feit. Meer mag ik nu niet zeggen. Hou de blog in de gaten voor dit bijzondere nieuws.