woensdag 17 december 2008

16 december 2008


Een bijzondere avond met een hoop te vieren. Does haalt een 9! Mart klimt een tree op de ecoladder en Span viert het leven en alvast een voorspoedig 2009. Het is beter vieren op voorhand, dan achteraf, want dan valt er meestal niks meer te vieren.
Met deze blije insteek betraden wij baan 2 en zagen direct de eerste kans op 1-0 vergaan door een magere 116 van Doesman. Hij krijgt voor deze pot een 5. Span gooit soepel en kundig naar een middelbare 147. Adrie, onze tegenstander, kan de spin niet krijgen en wint dankzij een verpletterende 200+ van Johan. Johan speelt vanavond in de plaats van Cor. Johan is erg strikevast.
Op baan 1 gaan Bokman en Does het proberen en nu gaat Does doen wat hij in de eerste pot had moeten doen. Hij gooit een keurige 153, maar wordt nu door Bokman in de steek gelaten (124). Weer een dun puntje te weinig en een 2-0. Does krijgt nu een 9. Dan zijn de heren warm en gaan Span en Bok netjes werpen. Span gooit zich uit de schaduw van Does en legt een identieke 153'er naast een gemiddelde 134 van Bok. 1-3 is de uitslag van deze tranquille avond. Een avond die ons dwingt kort te typen. Een avond die ons bepaald bij een achterstand die vrij moeilijk te repareren is. Gaat er in 2009 nog nivieel gegooit worden, of wordt de eerste helft van het nieuwe jaar de laatste helft van het bestaan van dit exentrieke team. Er zal ongewtijfeld een pol volgen en de stem zal opnieuw bij het volk liggen. Easy Slider bowlt niet voor eigen geluk, maar voor de professionalsering van de bowlingsport in Nederland en de vreugde van een groter groeiende schare fans en bloglezers. Had je al gebeld Joep?

Resumerende voor de spelers van vanavond:

Bokman legt gemiddeld 129
Doesman doet dat met 134,5
En Span mag zich verheugen in een exacte 150

Cijfers waarmee we net zullen slagen maar niet zullen winnen.

We gaan vakantie vieren en wensen jullie allemaal, waar ook ter wereld, in Kenia, Tiel of op de Veluwe een gezegende kerst en een voorspoedig 2009, veel bowlplezier en speciaal voor Joep een kindervreugdevol jaar.

Nog een bijzonderheid... Gert Jansen stopt vandaag na 40 jaar met melk aan huis brengen. gefeliciteerd Gert! 40 jaar. Wat een tijd. Hij zette zijn eerste fles al op de stoep toen Jimi op Woodstock een liedje zong en de Vietnam oorlog nog in volle gang was. Charly Manson heeft al die tijd in de bak gezeten.

ES

vrijdag 12 december 2008

9 december 2009


Bob Dylan, al jaren de no.1 van uw favoriete bowlingteam

Het is half tien als bowlend Tiel samen komt om de krachten te meten. Met de kilometers banketstaaf, pepernoten en chocoladesigaretten nog net achter de kiezen belooft vanavond weer een daverende bowlingavond te worden, althans dat hoopt men. Er werd vanavond laat gespeeld vanwege een bedrijfsfeestje op de bowling, het is dat seizoen. De komende weken zal het tielse bowlingcentrum, voor velen het middelpunt van de aarde, overlopen worden door de kantoorkoppen. Collega's die elkaar al 40 uur per week dwars zitten gaan elkaar dan proberen te verslaan op de bowlingbaan. Zo heeft bowlen dus nog een door weinigen erkent neven-effect, dat van de stressrelief voor de kantoorkoppen. Als de stress eruit is gaan ze met zijn allen steengrillen. 1 of 2 collega's worden zo dronken dat ze vieze grapjes maken, handtastelijk worden en de volgende maandag met het schaamrood op de kaken op kantoor verschijnen. Gek genoeg zijn het vaak de 'middenkader' mensen, te laag in het bedrijf om echt wat te betekenen maar hoger dan de bodemlaag. Deze mensen moeten dan ernstig door het stof, wat hun - vaak toch al zwalkende - positie ondermijnd. Enfin , hoe dit verder zo komt, daar kunnen we nog hele essays over schrijven, en daar is deze blog niet voor opgericht.

Vanavond wordt Easy slider gerepresenteerd door bokman, sandokan en doesman. Hun tegenstanders: De duo Penotti's. Al vele malen beschreven, en beroemd om hun gracieuze stijl, berucht om hun soepel ogende afleidingstechnieken, vooral bokman laat zich hier wel eens door afleiden. Vanavond heeft hij zich voorgenomen om zich niet te laten afleiden, en recht voor de pins te gaan. Hij werpt vanavond dan ook goed, met wat meer geluk 200+ materiaal. Vooral de spares lijken vanavond allemaal te vallen. Hij start de eerste pot dan ook met een mooie 150. de penotti's breekt het angstzweet uit als ze de concentratie van bokman zien, en doen hun uiterste best de mannen van ES uit hun ritme te halen, welk tot gevolg heeft dat ze zelf niet beter gaan gooien. Doesman trekt zich op aan bokman, en noteerd een 161. De heren kunnen terugkijken op een geslaagde pot, ze winnen met een mooi verschil: 1-0.

De tweede game is voor sandokan en doesman, bokman trekt zich terug in het aquarium voor de rokende bowlers, en denkt na over de volgende game. Sandokan en doesman kunnen hun draai niet vinden. Sandokan rond deze pot af met een gemiddelde 125 en doesman struikelt over zijn eigen score 118. Hadden de heren zich wat beter ingezet was de 2-0 een feit, de penotti's hebben niet hun avond. Voor de laatste pot kan ES zich opmaken voor een hete strijd. Terwijl PSV de 1-3 om de oren krijgt moeten bokman en sandokan hard werken om deze score te ontwijken, het lukt ze. De heren weten de laatste game hun spel naar het juiste niveau voor een 2-2 te gooien. Bokman kan tevreden zijn, hij heeft met 150 en 159 goed gegooid, er zat wellicht wat meer in. Sandokan sloot af met 152, welke hem op een bovengemiddelde avond zet en zijn handicap weer wat omlaag legt. Terwijl ES nog wat nababbeld over de wedstrijd likken de duo P's elkaars wonden.

Groot nieuws voor de fans: Bob Dylan komt naar Nederland voor 2 concerten. Deze dichter, muzikant en filosoof doet ons landje weer eens aan. Voor de gelukkigen die het gaan meemaken word het ongetwijfeld een bijzondere avond. Tegelijkertijd kunnen we lezen dat er nieuw onderzoek naar het begin van het onderzoek in de zaak nathalee holloway zal worden verricht, volgt u 'm nog? Misschien heeft Peter R de Vries - allias de emmy-man - nog tijd.

donderdag 11 december 2008

Boekbespreking I'm a Lebowski, you're a Lebowski


Een fijn boek met veel zinnen

Met veel genoegen hebben wij onlangs een boek gelezen met de nieuwsgierigmakende titel: I'm a Lebowski, You're a Lebowski. velen blijken niet op de hoogte te zijn van een groots fenomeen dat de Staten overspoelt. Wannabee Lebowski's. Het is nu niet meer een klein groepje na-apers, maar een schare van vele miljoenen fans die om de haverklap 'Lebowski feestjes, fanclubdagen, memorials etc, organiseren. Wij horen daar niet bij, maar volgen de trent met grote interesse daar het een film is van grote klasse. En het is de auteurs gelukt een aantal acteurs te interviewen die zich niet van deze hype hebben ontrokken. Enkelen die dat wel deden zijn de makers en een aantal acteurs die we graag hadden willen horen. Hoewel... eentje denk ik. Donny.
Gelukkig kunnen we wel lezen wat mannen als Jeff, Walter, Jesus en zelfs een aantal bijrollers die niet meer los lijken te komen van deze film, vinden van de film en de ontwikkelingen. Hilarisch is het verhaal van een bowler die reageerde op een 'acteur gezocht' waarbij hij moest voldoen aan een aantal voorwaarden als rossig haar, fors uiterlijk, ervaring niet nodig. Deze man komt een paar minuten in beeld en is nu publiekstrekker bij de Lebowskidagen. Bizar maar waar.
Wat? Nog meer? Oke... het blijkt dus dat er figuren zijn, volgens het boek, die de film heel vaak, tot 5, 6 maal, moesten zien omdat ze de film niet begrepen????
Ja, dat is minder. Het is namelijk een erg simpel verhaal.

Terug naar het boek. Staat er ook iets slechts in? Ja, Jesus dacht er een tijdje over om een film te produceren met alleen het karakter Jesus. Dat mag hij niet doen. Dat is een karakterkiller van groots formaat. Ik heb de IMDB er op nageslagen en kon gelukkig niks van zijn plannen terugvinden.

Kortom een fijn boek met veel weetjes en geintjes. U kunt het bestellen via de reageerknop. Het zal een balletje of 25 kosten.

zaterdag 6 december 2008

Clara rolt een balletje





Kijk, als webmaster van het grootste team van dit land zit je niet te wachten op letterlijk honderden reacties op Clara. Op een uitzondering na, die enkel de 'R' van Clara niet begrijpt, hoewel haar naam overigens wel vier R'en heeft, sukkel, wilde men heel gaarne een potje balletje zien. Enfin... hierbij een machtig strikevertoon van een dame die, geloof het of niet, voor haar professionele carriere kleren streek in een weeshuis in Colombia.
Nee, da's een dolletje. Ze komt uit een arm gezin, dat alles geinvesteerd heeft in hun enige hoop op ontsnapping uit de armoede. Ze is 24 jaar en moet, mocht u de wedstrijd nog niet afgekeken hebben, even de ogen dicht, op een paar pins na 25.000 dollar afgeven aan een Australiche kolonist, cq aboriginaldoder. Zul je altijd zien.

Deze Clara is de moeite van het bijhouden waard en Easy Slider zal pogen haar naar Tiel te krijgen voor een demonstratie. Tot die tijd zullen we haar tournamenten volgen via deze blog en u op de hoogte houden van haar wel en wee.

woensdag 3 december 2008

2 december 2008


Op deze bijzondere dag willen we eerst even stilstaan bij het moment van de avond. Het moment van Nus, zoals u weet de beste bowler die we op deze planeet hebben. Misschien wel van het universum. Ik weet niet of er op Krypton wordt gebowld, maar ik zou best een wedje willen leggen op een treffen tussen superman en Nus. Fans van Superman herinneren zich ongetwijfeld de partij boksen tussen Cassius Clay, voor hij een moslim werd en daarvoor gestraft werd met Parkinson, en Superman. Ik was ooit de trotse bezitter van dit avontuur en kan u meedelen dat superman tot een onherkenbare plas drek werd geslagen. Dit mede omdat hij in deze strijd geen superkrachten had. Ali, zoals hij toen al heette, stopte de strijd uit medelijden. Verwarrend verhaal? Ja, zoals veel comics erg verwarrend, maar als we in acht nemen dat de strijd afgedwongen werd door buitenaardse wezens, des te begrijpelijker.

Terug naar de studio voor een gesprek met Nus.

ES: Nus, dit was heel kantje naadje. Vertel eens, hoe was de hartslag?
Nus: Die liep gelijk op met de punten.
ES: Dat liep dus halverwege al richting de 200?
Nus: Ik probeerde zo cool mogelijk te blijven zitten en dacht na tien strikes op een rijtje dit moet 'm worden.
ES: en dan rol je de elfde. Wat gaat er dan halverwege de baan in je om?
Nus: Toen ik de bal losliet voelde ik al dat ik wat mazzel nodig had. Daarna is het wachten en bidden.
ES: En dan blijft er eentje staan. Hoe erg is dat op de schaal van 1-10.
Nus: Mijn ervaring gebied mij te zeggen dat er ergere dingen zijn dan een pin die blijft staan. Ik geef 'm een 4. Omdat ik het toch wel leuk gevonden zou hebben.
ES: Maar goed, je int die laatste pin en je ruimt het veld en je steekt 289 punten in je zak.
Nus: Inderdaad. Speedy Consalez zou zeggen: No me puedo quejar!

Hierbij de felicitaties aan Nus en een hartelijke dank voor een intense bowlervaring.


Terug naar Easy Slider op baan 4.

Bokman en Spanman vertegenwoordigen het team vanavond en nemen het op tegen Andre en Frank. Frank wordt vervangen door Bianca. Bianca hadden we nog niet eerder tegenover ons staan, maar blijkt een uitmuntende bowlster te zijn met een rechtsdraaiende curve waarmee ze over de linkerhelft van de baan de linkerzijkant van de headpin probeert te treffen. Dit terwijl ze met rechts gooit en haar hand dus iets bij moet draaien in de release.

Enfin.... we houden het kort daar het een mager optreden van de heren betrof. Uitschieters zijn de 151 van Bokman en de 198 van Spanman. Hadden ze beiden dit niveau tegelijk en over de hele avond gegooit, dan hadden we zeker wat punten kunnen bijtellen, maar zoals Bokman en Spanman wel vaker doen... verantwoordelijkheden afschuiven en anderen het werk laten doen. De rest van de score wil ik niet melden, maar zijn in opgaande volgorde: 97, 108, 129, 130. Niets om trots op te zijn. Maar de teleurstelling werd uitgegumt door een spectaculair optreden van Nus. Nus begint in de derde partij verschrikkelijk van leer te trekken en gooit tien strikes op een rij. Wat? Hadden we dat al gehad? Sorry. Dan sluiten we hierbij dit verslag.

Spanam kreeg een prachtig boek namens het team. Alle heren hartelijk dank daarvoor. Vergeet vandaag niet een kaartje naar Jeff Bridges te sturen. Hij is morgen jarig en viert zijn 59ste verjaardag. In besef dat we wellicht door hem in deze tak van sport zijn beland, is dat wel het minste dat we kunnen doen.

Jeff Bridges
985 Hot Springs Rd.
Montecito, CA 93108-1110
USA

Bel je nog even Joep. Als je tijd hebt om op achterlijke mailtjes van de 'Boventjes' te reageren, is een belletje geen probleem lijkt mij.