woensdag 6 februari 2008

5 februari 2008



Doesmans laatste bal op weg naar de 192

Spanjer en Bokman zijn in vorm. Ze weten zeker dat we gaan winnen. Vorige keer was het 4 x kantje naadje. Nu zal het 4 maal winst moeten worden. Even lijkt het er inderdaad op. Helaas kan Bokman niet uit z'n spiraal komen. Hij zit vast. Spanjer probeert hem nog los te krijgen, maar in deze eerste pot gaat dat niet lukken.
Spanjer staat opnieuw zeer consequent te werpen. Zijn nieuwe stijl werpt vruchten af. Hij werpt enkel nog met Ton. Hij zal deze avond geen andere bal aanraken. De eerste pot zet hij daardoor op een nette 159. Had Bokman iets meer gegooid dan zijn 118, dan was het een puntje. Nus en Annemieke gooien beiden rond de 200.
Vlak voor de tweede pot komt onverwachts doch zeer welkom Doesman binnen. Hij mag meteen aantreden. Spanjer werpt af en houdt zijn consequente draai vast. Het valt niet mee. Het gewicht begint parten te spelen. Hij volhardt en zet 'm op 132, Doesman loopt warm met een 116. Blij dat hij boven Bokman uitstijgt, teleurgesteld dat we opnieuw de punt aan Nus geven. De derde game zit Spanjer aan het bier. Hij mag op baan vier toekijken hoe beide heren veranderen in een geoliede motor. De ene na de andere valt. Vooral de strakke worpen van Doesman springen in het oog. Bokman staat ontspannen te jongleren en maakt veel goed met zijn 143er, Doesman krijgt de eer. Hij had met gemak een 200 plusser kunnen gooien, maar door twee dips haakt hij af op de 192. De foto is een eerbetoon aan zijn overwinning op Nus. Met een puntje. En dankzij deze jongen neemt Easy Slider toch weer een punt mee naar huis. Nog niet genoeg voor een treetje hoger vrees ik.Hier de score van Doesman: 8/-9/-x-x-9/-8/-8/-9--9/-x7/
Hoogtepunt van de avond is misschien wel de 270 van Meines. Hij legt een show neer van ongekende klasse. Hij hersteld op absurde wijze van een gootbal en striked zo ongeveer de gehele pot verder uit. Een mooi moment voor bij de mooie momenten uit de mooie momentenbak van Bowlend Nederland.

Geen opmerkingen: