woensdag 4 juni 2008

4 juni 2008


Doesman op weg naar de 169. Altijd even lachen voor de foto.

Een bloedstollend gevecht tegen Nus en Annemieke werd uitgevochten op baan 7 en 8. De nummer 1 van Tiel en al weken de winnaar van dit toernooi geeft ons geen greintje genade en zuigt al het aanwezige talent van Easy Slider naar de oppervlakte. Gelukkig is dat veel talent. Hier een verslag van wederom een aantal legendarische treffers van uw favoriete bowlingteam.

Bokman en Doesman nemen de eerste pot voor hun rekening. Ze zijn warm en weten dat er gewonnen moet worden. Maar... hoe win je van Nus? Bokman doet het voor en legt een 215 neer. Dat is genoeg om Nus op punten te verslaan. Kan Doesman weerstand bieden aan de soepele ballen van Annemieke? Hij kan. Hij moet onderweg naar de 200 helaas afhaken door een zware dip, maar zet zijn lijstje op 169. Twee hele hoge scores waar de buren een beetje ontdaan door zijn. Onderaan kunt u de prachtscore van Bokman tot u nemen. We gaan naar baan 8 en Spanjer doet zijn imitatie van Doesman. Hij gooit ook een prachtige 169. Bokman is z'n draadje kwijt en kan zijn eerste pot niet herhalen. Hij moet zich neerleggen bij een softe 109. Wat een kusje van Michelle allemaal kan doen bij zo'n jonge vent. Maar het is genoeg om de punt in Nus borstzakje te steken. 1-1. Spanjer zegt: Ik ben ook tevreden met een 3-1. Nus lacht, Annemieke rolt haar oogballen, Spanjer knipoogt. Hij weet wat er komen gaat. Hij heeft Doesman zien bowlen en weet waartoe hij zelf in staat is. De heren strijken neer op baan 7 en beginnen aan wat nu de 'Doesman/Spanjer Shuffle' heet. De derde pot blijft spannend tot in de late registers. Bij worp acht lijkt Easy Slider de favoriet te zijn. Nus staat ongenadig te striken. Annemieke heeft haar 200+ al in de vorige pot gelegd, zij is stuk, de energie is op. Doesman gaat verder waar hij gebleven was en gooit bijna hetzelfde als een uurtje geleden. Spanjer kan zijn score niet evenaren, maar gooit ondanks dat een nette ... Genoeg om de zege te verzilveren en 3 punten op het a4tje bij te schrijven.
Een snelle blik naar de andere banen laat zien dat er weinig veranderd. Easy Slider behoud zijn 5e plaats, vlak (halve punt) onder de tegenstander van komende week; Dimitri en Jeff. Het wordt moeilijk om Eurohollidays nog te kloppen. Dat kan enkel als John en Meines ze komende dinsdag met 4-0 verslaan. En wij met 4-0 van Jeff winnen. Dat mag voor ons geen probleem heten, voor John en meines is het afwachten. Dimitri zal ongetwijfeld alles uit de kast halen om zichzelf die derde plek te geven. Euro kan nog aanspraak maken op de tweede plek, dan is meines verzekerd van de derde. In dat beeld komen wij dan niet meer voor. Het doelstreven om niet als laatste te eindigen is al bereikt, als we blijven gooien zoals in de laatste acht weken, dan staat easy Slider in 2009 op nummer 1.

De 217 van Bokman: XX8/X9/9/9/9/XXX
De 169 van Doesman: 9/XX7/X9-629/X71

Geen opmerkingen: