woensdag 10 september 2008

9 september 2008



Obama is een linkshandige bowler

We zetten vanavond in op een 4-0 tegen de Bengeltjes. Tot we de speellijst zien en ontdekken dat de handicap van Spanman en Bokman bijna te verijdelen is. Dit tot grote vreugde van de tegenstander. Zij hebben de vele nederlagen tegen Easy Slider nog vers op het netvlies staan. Het ontbreekt mij aan tijd om het even op een rijtje te zetten. Ha, ha, ha, hoor ik vanuit een muf kantoor in een rabofiliaal. Tja, daar heeft hij wel weer gelijk in. Ik heb zat tijd en ga speciaal voor u de geschiedenis in:
25 september 2007 - 1-3
6 november 2007 - 2-2
11 december 2007 4-0
1 april 2008 2,5-1,5
27 mei 2008 4-0

Feitelijk is dit dus hun tweede overwining op ons. Nu verraad ik de uitslag al voor de helft.

Dus... we spelen op baan 3 en 4. Bokman en Doesman tikken af. Bokman begint meteen goed te scoren. Doesman laat hier en daar een pin staan. Toch blijven ze een tijd de voorhand hebben. Het blijft spannend tot de laatste bal, maar die bal mist z'n doel en de eerste punt gaat naar Cor en Adri. 0-1.
Dan gaan Spanman en Doesman de baan op. Zij besluiten te winnen met een stevig verschil. Een verschil dat de eindstand bijna op een zeker gelijk zet. We hebben het over een 177 van Doeske en een verpletterende 182 van Spanman. Zijn nieuwe handicap is 19 en hoewel het de druk op z'n spel verhoogd, probeert hij toch die handicap vast te houden. Zo ook Bokman met zijn 22. We proberen deze, en liever nog wat lager, op de volgende NBF-pas te krijgen. Doesman Blijft op 55, Sandokan ook. We kunnnen hier gebruik van maken tegen zekere tegenstanders. Maar ik vrees dat de eer hen zal aansporen tot volgzaamheid. We houden u op de hoogte van de handicap ontwikkelingen. Bokman zal hiervoor een exelsheetje maken. Halverwege het seizoen krijgt u een indruk van hoe de handicap van uw favoriete bowler heen en weer schommelt en heeft u op maandagochtend indrukwekkende gespreksfeiten bij de watercooler. 1-1 is de stand.
Dan mag Doesman rusten en gaan Bokman en Spanman de handicap een stukje verhogen. Spanman slaat dood bij de 134, Bokman houdt de vaart er in met een 151. Het spel lijkt niet alleen spannend, maar is het ook. Trudie is duidelijk in vorm en getuigt van een enorm goede baanligging. Ze neemt de bochten feilloos en weet zelfs bij een kaarsrechte headpinbal de splits te verijdelen. Bij tijd en wijle drukt ze de achterhoede terug het veld in en blijven er zelfs na overduidelijke missers maar een of twee pins overeind.
We hebben een lagere handicap dan Cor en Adri. En we weten hoe lastig het is om van handicapbowlers te winnen. Als die een keertje losgaan is het gat niet te dichten.
We verliezen op een paar puntjes en zeggen: pech!
We kijken terug op een straffe avond bowlen met een enkel dipje. Een 111 van Doesman.
Net als voige week sluiten we de dag met een potje bowlen en krijgen geheel onverwacht een gratis lesje van europees kampioen Wim. Hij tipt ons op het voetenwerk en de pijlkeuze. Zeer goede adviezen van een zeldzaam begaafd bowler en levensgenieter.

De komende weken zult u de naam van Bokman missen. Hij is op hoogtestage in Kenia. Inclusief een tournee langs de grote steden om de bowlingsport in Afrika nieuwe impulsen te geven. Mugabe heeft vorig jaar tijdens de burgeroorlog alle centra gesloten en mede daardoor is de sport op een laag pitje komen te staan. Nu lijkt het beter te gaan en zal Bokman investeren in sporttakpromotie en nieuw talent. Kenia heeft naast de atletiek een hoogwaardig bowlingniveau en zal zeker op de spelen van 2012 een plak innen.

Geen opmerkingen: