woensdag 12 november 2008

11 november 2008


Doesman, zoals u hem nog niet kende

Terwijl de kinderen van Nederland zingend de deuren langsgaan mogen de fabulous three aantreden voor een pot tegen Nus en Annemieke. En wat voor pot. Het was een lust voor het oog. Zoals Spanman zijn gecurfde Ton de baan op vingert... Zo doen maar weinig profbowlers hem dat na. Hooguit Carl "the bender' Moughlin. Maar... die houdt er dit seizoen mee op wegens een afgezette arm. 'Armkanker'. De vrees van iedere bowler. Zijn bijzondere handgedraaide Brunswick 16 ponds met uniek pringlelefttwisterblok zal binnenkort op de veiling liggen. De opbrengst zal naar het "bowlers armkanker" fonds gaan. Ook wel BOKA genoemd. Easy Slider is sinds jaar en dag ambassadeur van het BOKA fonds. Vandaar dat we Doesman moesten missen gisteravond. Hij is naast profbowler ook cliniclown op de boka-afdeling in het AMC. Daar loopt hij langs de bedden met een rood bowlingballetje op zijn neus te jongleren met pinnen. Ja, toffe gast die Doesman.

Joep... kun jij Martijn even mailen over die issue met Alsje. Of hoe ze ook heten mag.

En een speciaal welkom aan het nieuwste bloglid: Michelle. Hoi Michelle, we wensen je via deze weg een fijne lees. Om de pret te bederven... Easy Slider is gegeseld met de handdoek van Nus. Nus en Annemieke leggen allebei een 700- game neer en Nus weet zelfs de 300 weer op een pin of twee te missen. Daar kunnen zelfs de meest wonderschone boogballen van Spanman geen vergoeding tegenover zetten. Helemaal niet als Sandokan nog steeds in strike staking is. Of zoals de britten zeggen: Strikestrike.
Sandokan weigert al weken een fatsoenlijke strike te werpen. En bij tegenslag gooit hij nog wel eens een ongewensde spare. Daarmee weet hij net boven de 100 uit te komen. Maar... al had hij tweemaal 170 gegooit, het had van weinig invloed op de kaart gezijn weest en worden.
Dus mochten we het van Bokman verwachten. Had hij die eerste pot 16 pino's meer getekkeld, dan was de avond met een puntje afgesloten. Helaas bleek Spanman zijn voornaamste handicap te zijn. Spanman gooit een lamme 125 in de eerste pot. En welk een grootspraak had deze knul op de heenweg. Ja, ze zouden de steeg die vorige week ingeslagen is blijven volgen en het tij keren. Voor de zoveelste keer was het team getuige van zijn natte dagdroom. Spanman, zo klinkt het in de gangen, denkt erover om te gaan sjoelen. De gedachte aan een vooroverbukkende voorzitter laat hem al een week niet meer los. Sinds die memorabele terugreis van Rotterdam naar Tiel staat er een onwisbare dia op zijn netvlies. Zou die de verklaring van een terugval kunnen zijn. Spanman, nee genoeg over Spanman. Laat ons nog even teruggaan naar Bokman. Die gooit een nette 138 na die mooie 158. Hij is hiermee de speler van de avond.

Volgende week gaat ditzelfde team opnieuw de strijd aan. U leest erover in een volgende aflevering.

Geen opmerkingen: