woensdag 19 november 2008

18 november 2008



Vandaag luisteren we naar IMISI, een reggaeband met een hoog baggerpercentage. Opnieuw haalt meneer de kassier het plastic eraf in de hoop iets, of wat dan ook te mogen horen. Integendeel. Bob had patent op de naam reggae moeten nemen. Dat had een hoop leed bespaard.
We zetten er even een clipje bij van het dieptepunt, zodat u gewaarschuwd bent. Ze durven het zelfs aan 'Rivers of babylon' te coveren. En... er staat een duet met Christafari op. Dat was eigenlijk al een waarschuwing genoeg. Mocht er toch een goed nummer op staan, dan zet ik die er naast.

Deborah is vandaag drie geworden. Felicitaties mogen naar de reageerknop.

Terug naar de harde realiteit van het bowlen. We gaan met z'n drieën bowlen, maar bij aankomst staat nummer vier al te wachten. Easy Slider was weer compleet na al die weken. Het belooft een uitermate gezellige avond te worden met als afsluiting een welkome trainingspot.

We spelen op baan drie en vier en Doesman en Spanman mogen de eerste twee potjes shuffelen. En welk een wonderschone shuffle werd daar gedraaid. We spelen tegen John en Henk. Henk neemt de plek in van Meines. Tessa zorgt voor flink wat bier en drukt met haar ongekende schoonheid het bloed hard door de aders.
Spanman is goed bezig en gooit louter, enkel en alleen met Ton. Hij curved ontspannen en int 160 punten. Later blijkt hij 5 strikes op wedstrijdniveau te hebben geworpen. Da's zo'n 25% strikewaarborg. Doesman doet daar een middelbare 136 bij en dat geeft net genoeg voor de eerste punt. Doesman gooit vrijwel alleen met Wim en lijkt de controle goed in de hand te hebben. Een enkele uitschieter daargelaten en natuurlijk de geregeld lakende spares. Dat breekt de lijst en zoals we in de pot erna zien, kost dat heel veel. 1-0.
We gaan in polonaise naar baan vier en daar beginnen de schuifelende broeders gelijk op te gaan naar een zekere overwinning. Halverwege lopen we meer dan 100 pins voor John en Henk uit. Daarna beginnen ze op baan drie te herstellen en striken ons net een paar puntjes voorbij. Heel jammer, maar verdient. Spanman en Doesman innen geen spares. Doesman gooit nu 144 en Spanman legt er 142 voor. De tevredenheid krijgt een 6,5. 1-1.
Dan krijgen we een nieuwe setting op baan drie. Bokman en Sandokan mogen om de laatste punt strijden. Sandokan zit goed in het vocht en gooit gewijde ballen naar de tien bleke priesters van de orde van het rode boordje. Hij solliciteert opnieuw naar de functie van man van de avond. Bokman staat ouderwets hoog te werpen. Met de bal. Niet in de puntensferen. Daar laat hij te veel liggen, (130) maar dankzij Sandokan kan hij het zich veroorloven. De buren kunnen zich de laatste pot niet laten gelden en gooien er met het petje naar. Sandokan ankert de pot op 149 pins in een een op een gevecht met Henk en pakt niet alleen de laatste punt, maar knabbelt ook de helft van de 4e punt af. 2,5-1,5 is de eindstand. Easy is blij en we zetten de blijdschap om in een trainingspotje.
Daar blijken de heren nog veel meer in huis te hebben. Spanman trekt in het laatste potje de winst naar zich toe met bijna 160 punten. 158. Zo laat hij met die enkele grijze haar toch jonge knullen van net 20 ver achter zich. Maar dit terzijde. Zoals Bokman al zei: liever grijs dan kaal. Of beide.

Joep: gaan we nog bellen? Mart wacht met smart op je belletje!

IMISI is niet in staat gebleken en goed nummer af te leveren. Het is een cohesie van plagiaat en teleurstelling.

2 opmerkingen:

Easy Slider zei

gefeliciteerd met je dochter!
Spanman

Easy Slider zei

Drie jaar al? Waar blijft de tijd?
Een vriend van een vriend van een kennis.