donderdag 15 november 2007

13 november 2007


Nachem Malek is dood. Wie? Nachem Malek was de naam waarmee Norman Mailer ter wereld kwam. 84 jaar geleden. Ik heb niet veel van hem gelezen. Alleen 'The Fight'. Een prachtig relaas van de bokswedstrijd tussen Ali en George. Ali won maar George had de gehele wedstrijd de overhand.

Vanavond zijn we compleet. We spelen tegen Nus en Annemieke. Beiden al uitgebreid besproken in voorgaande artikelen. Ik stel me in op een oefenavond en ben blij met en halve punt. Later zou dat een hele blijken.

Bokman en Doesman tikken af. De ballen gaan lekker. We gaan zelf even gelijk op. Al gauw wordt de sfeer grimmiger en begint Nus hoog te scoren. Annemieke moet duidelijk warm draaien. Als er een gewonnen had kunnen worden was dat deze. We speelden goed en vooral Bokman tikt de klok op 156. Doesman werpt strak maar de geschiedenis lijkt zich te herhalen. Hoewel beter dan eerder is hij toch ontevreden met een 136'er. Beneden zijn peil, maar genoeg om de punt aan Nus te laten.

Game twee belooft beter te worden. Spanjer begint genadeloos te werpen. Ton is glad en de conditie is optimaal. Hij werpt de hele game met Ton en weet zelfs een bijna Turkey te noteren. Doesman blijft volgen, maar heeft een paar tegenslagen. Hij duikt net onder z'n gemiddelde met 140 en als Nus niet zo verschrikkelijk lekker smeet, hadden we de punt. Nus gooide 238. Zijn partner legt 'm ook boven de 200. De teleurstelling is groot. Maar als we de kruisjes bij de buren tellen, hadden we sowieso geen schijntje kans.

Spanjer weet game drie volledig te verzieken. Ton absorbeert olie. veel olie. In de slip wil Ton niet curven. Spanjer pakt steeds vaker een huisbal en Bokman gaat opnieuw los. Hij wil deze game pertinent op z'n naam schrijven en weet zonder moeite en met een triple strike op de staart als een waarachtig ankerman de partij te innen. De buren zijn verbaast. Nus had dan wel een induttertje met een magere 190, maar dat weegt niet op tegen de sterke 158'er van Bokman. Spanjer probeert uit alle macht nog een 130 te noteren, maar daar schiet hij twee puntjes te kort voor. Wel genoeg voor een puntje. En daar kwamen we voor.

Volgende week neemt Spanjer een avond vrij. Hij heeft veel om over te peinzen. Waar blijft de beoogde doorbraak en wanneer gaan we weer een 200+ tegenkomen.

Geen opmerkingen: