woensdag 7 november 2007

6 november 2007


Het is 6 november. November was ooit de negende maand. Vandaar de naam. December de tiende. Oktober? Inderdaad... de achtste. Elf en twaalf bestaan eigenlijk niet. We hebben er twee maanden voor geplakt. Dat zijn januari en februari geworden.

Als u naar de foto kijkt ziet u de kop van Bokman. Waarom alweer hij op de foto? Dankzij hem hebben we er twee punten bij. Hij zei nog: 'we zijn een team!' vanavond niet. Hij tilde het spelletje in z'n eentje en had deze jongen een paar puntjes meer geworpen dan hadden we een 4-0 mee naar huis genomen. Was welkom geweest, want we staan inmiddels 7e.

We speelden vanavond tegen 'de bengeltjes'. dat zijn Cor en Adrie. Cor is een vrij constante werper met een enorm hoog strike percentage. Adrie is wat menselijker en gooit de ene keer wat beter dan de andere. Pluspunt is dat het twee erg sportieve bowlers zijn met respect voor gehandicapten. Hier een overview.

Game 1. Baan vijf. Doesman komt later. Het zijn Bokman en Spanjer die spelen. We beginnen beiden sterk en even lijkt het een makkie te worden. Bokman blijft op niveau en Spanjer dut in. 1-0. Bokman legt een 170'er neer en Spanjer doet er een magere 133 bij. Cor staat excellent te scoren. Adri ook.

Game 2. De eerste twee ballen zijn gegooid en Doesman schuift aan. Er wordt bijgeklets en dat schaadt het spelletje. Deze verliezen we vrij duidelijk. 130 en 125 is te weinig om mee te kunnen praten.

We gooien een muntje en Bokman wint. (Gelukkig) Hij mag de derde game gooien met Doesman en Spanjer kan een biertje drinken. Hij baalt zichtbaar. Heeft hij hiervoor z'n bob geskipt? Dat hoeft dus ook niet meer. Sinds zijn 192'er een paar weken geleden is er weinig zinnigs uit z'n handen gekomen. Zijn dwangmatige curves schieten geregeld hun doel voorbij. Als ze dan een keer raak zijn, is bewondering zijn deel, maar als de klok aan het eind op 120 staat, kan het niemand boeien. het gaat om de pinfall.

Game 3. Bokman begint als een tierelier op de 200 af te gooien. Hij striked, spared, een turkey, een dip, een strike en blijft tot de laatste drie ballen sterk gooien. Dusdanig dat we de pot winnen en dankzij dit hoge aantal ook nog de vierde punt mogen hebben. Mede dankzij een sportieve Cor die ons een puntje in de eerste game matste, vrees ik achteraf, maar desalniettemin erg blij. Doesman legde er een gemiddelde 146 naast. Voor hem zat er wat meer in, maar net als eerder lijken de pins met hem te sollen. In mijn taal zou ik zeggen: hij heeft een regelmaand. Wat we wel meer zien op dit niveau is een lichte daling als voorbode van een sterke piek en meestal een nieuw ijkpunt in het spel. Mag dat ook voor Spanjer gelden? We hopen het van harte.

Geen opmerkingen: