woensdag 23 april 2008

22 april 2008


Doesman en Spanjer moeten werpen. Da's altijd feest. Ze hebben beiden donker haar en daar houden de fans van. Ze worden, vooral nu het wat langer licht is, opgewacht door hordes hitsige fans. Een meisje is teleurgesteld. Ze kwam voor Bokman. Bokman is zeilen. Hij geeft een bowlingclinic op de rijn. Voor een stel zakenyuppies op een luxe jacht. Hij liever dan wij. Hij heeft dan ook het geld hard nodig. We schieten snel een plaatje van de drie leukste dames en zijn klaar om onze grootste vijand te ontmoeten. meervoudig europees kampioen. Meer hoef ik niet te zeggen. Iedereen weet wie dat zijn. Inderdaad... Truus en Wim. We lijken te boffen daar ze volgende week in Rhodos moeten spelen. We weten nog van de vorige keer dat ze dan soms wat matig uit de hoek komen. Tiel wordt ineens klein en weinigzeggend als het woord Rhodos valt. Het tweede boffertje is dat Wim een ontsteking in zijn schouder heeft. Niet dat dat wat zegt. Wim heeft een hoge pijngrens. Enkel op de spares zouden we hier wat aan hebben.
Dan een minpuntje. We spelen op baan 1 en 2. 2 wil nog wel, maar baan 1 is mijn Graveyard. Als u op trefwoord Graveyard drukt, dan weet u wat het is.
Spanjer mag eerst gooien en gooit mis. Hij legt zijn eerste bal in de goot. Wat een puike curve had moeten zijn is een lange rit over de rechterlijn om vervolgens rechtsaf de geul in te slaan. Spanjer laat zijn hoofd niet hangen en werpt met de tweede bal wel 8 pinnen om. Dat zijn er bijna tien.
Doesman begint goed, zakt iets in en herstelt naar de 134. Hij lijkt z'n draai en lat niet te kunnen vinden. Spanjer daarentegen gooit met een oranje 13 ponder inclusief diepe buts een nette bal richting de 159. Hij is niet overdreven blij. Wim en Truus staan lekker te werpen en gooien beiden rond de tweehonderd. 0-1. Logisch.
Baan twee zit Doesman dwars. Doesman kan weinig tot niks presteren en is blij dat hij 'm net over de honderd gooit. (106) De buren op baan 1 ervaren het graveyard gevoel van Spanjer en moeten buigen voor zijn 158. We zetten 'm op wonder boven wonder op 1-1. Ik zeg tegen Wim: Nou gaan we bowlen. Niet wetend dat Wim z'n pijn toppuntjes bereikt begint Spanjer een reeks spares te innen. Hij lijkt ze niet te kunnen missen en ware hij twee dipjes minder rijk, dan was een 200+ zijn verdiende loon. Nee, hij mag blij zijn met een ronde 170. Doesman hersteld zich laat maar tijdig en legt er 145 pinnen naast en samen moet dat voldoende zijn om er 3-1 van te maken. Dat is het. Easy Slider is blij. Gaan we het toch nog meemaken? U hoort het na de vakantie.

PS. Michelle weet een 270 te noteren. Ze ging hard op weg naar een 300. Volgende keer misschien.

Geen opmerkingen: