donderdag 22 januari 2009

20 januari 2009


Bowling, ontstaan uit het aloude spel kegelen, is een sport waarbij de speler door middel van een bowlingbal moet proberen om alle tien de pins omver te gooien.

Vandaag speelt Easy Slider tegen het genadeloze John & Meines. De heren kent u inmiddels goed. Over meines nog een weetje. Hij heeft zich voortgeplant en is vader van twee talentvolle bowlers die u al kent onder de namen Jeff en Danny. Jeff heeft een hoop baanrecords in de hal hangen en Danny is sinds dit seizoen vaak van de partij om dingen te doen en te zeggen.
Sandokan werd gehinderd door spelende zaken in zijn drukke bestaan en Bokman moest later komen omdat er iets was. Had dat iets langer geduurd dan vanavond, dan hadden wij wellicht vier punten meegenomen. Nee, bokman kwam laten zien dat hij het onlangs ingeslagen dode spoor blijft volgen en demonstreerde dat in game twee meteen met een nader te bespreken aantal pinnen. Eerst gaan we genieten van twee exceptioneel goede werpers. Doesman en Spanman. Ze hebben net de puike werkjes van Xavier Rudd beluisterd en besproken en hadden zelfs tijd over voor een intro van 'The harder they come', de Jamaicaanse klassieker van Jimmy Cliff. Deze twee heren waren dus duidelijk klaar voor een overwinning en versloegen de vijand met een makkelijk vallende 168 c.q. 140. Er werd gefluisterd over een shuffle. 1-0.
Toen kwam Bokman binnenlopen. 1-3.

Nee, da's te kort door de bocht. Zo schrijf je niet over de teamcaptain die het team al vijf jaar lang draagt, beschermt en naar drie nationale titels heeft geleidt.

In game twee gaan Bokman en Doesman naar baan 5 en Doesman weet zijn niveau vast te houden, maar wordt overduidelijk gehinderd door een matig hoekende Bokman die de stress van de dag nog niet heeft kunnen laten vallen. Bokman weet 'm net over de honderd te tillen en schrijft een 108. 1-1. Meines en John spelen overigens bij vlagen erg beroerd.

Spanman komt uit de glasbak en weet dat hij Bokman in game drie moet losmaken uit een al weken durende bowldepressie. Meines en John gooien nu op partyniveau en met een iets beter werpende Bokman missen we op een splinter na de tweede punt. Bokman gooit naar de 122 en mag zich verblijden in een licht opwaarts gaande lijn. Spanman gooit 147 en ziet wederom z'n handicap kleiner worden. 1-3 is het resultaat van een onvergetelijke avond.

Vatten we Bokman samen, dan gooit hij de laatste vier games 88-116-108-122. Zet hij dit door dan kunnen we volgende week uitgaan van 117 en een natte 132. Daarmee zou een einde zijn gekomen aan zijn dip en mogen we opnieuw van zijn talent genieten. De geschiedenis leert ons dat na een dip een vlotte 200 plus valt. Die optie ligt nog wijd open en wellicht mogen we volgende week weer eens die magische rivier oversteken.

Voor hen die meeleven... Nina hersteld als een tierelier. Ze hebben haar darmen weer op z'n plek gekregen en hart en hersens zijn onbeschadigd uit de klap gekomen. Lopen zal naar verwachting ook op korte termijn mogelijk moeten zijn. Hoe de bekken/heupen functioneren hoop ik volgende week te melden als we weer samengekomen voor een potje bowlen.

Martijn: heeft Joep al gebeld?

Geen opmerkingen: