zondag 11 januari 2009

Be Here Soon


'Be Here Soon.' Een verrassende cd met verrassende trekjes van verrassende gasten die verrassend goed uit de verf komen en samen tot een verrassend einde weten te verrassen

Voor de liefhebbers van Clapton en Michael MacDonald hebben we goed nieuws. De twee stijlen, voorzover we ze kunnen hokken, ontmoeten elkaar in een puik werk van niemand anders dan Jeff Bridges aka, the dude.
Wat de cd erg bijzonder maakt is het integere gehalte van de instrumenten en de geregeld ietwat iel klinkende stem van Bridges. claptonisch zou ik willen omschrijven, vooral uit de 'Let it grow' periode.
Een van de zwaarste argumenten van goede muziek is dat het niet stoort. En dat deed het niet. Niet na 5 uur in de winkel, niet na enige momenten in de auto en vandaag zelfs niet na een intense beluistering op de Ipod. Zie dat maar eens mee te maken.
Het feit dat hij zijn bekendheid niet misbruikt in een overdreven gelikte campagne steekt groots af in vergelijk met de bizarre taferelen die we hebben meegemaakt van lieden als Don Johnson indertijd. Nee, Jeff heeft muzikaal talent. Liefhebbers van de Fabulous Baker Boys zijn hiervan op de hoogte. Jeff is niet alleen een groot fotograaf, maar ook een geschoold musicus. Echt? Ja, echt.

Geïnteresseerd? mail even met de Aad en er ligt straks een bakje in uw gleuf.

Geen opmerkingen: