woensdag 20 mei 2009

20 mei 2009



"Knowledge speaks, but wisdom listens."

Een citaat van een jongeman van amper 25, misschien 26, hooguit 27. Je zou denken een wijsgeer, een filosoof, een boeddhist. Nee, het een uitspraak van een man die deze avond opluisterde met zijn geweldige 'Hey Joe'. De enige hit die kristel kon vinden van deze legendarische figuur.
Zijn inbreng heeft zeker bijgedragen aan de tweede shuffel van deze avond. Waar echter een tweede is, is ook een eerste en als er om half tien zelfs nog een derde wordt gedraaid is de voorzichtige voorspelling verworden tot een historisch feit. Maar we springen te hard naar het eind.

We hebben vanavond een treffen met Meines en John. Altijd gezellig en sympathiek. Spanman slaat de eerste pot even over om nog even te drijven in de sea of tranquility. Hij heeft hulp vanavond van Bokman en Doesman. Sandokan kan even niet wegens drukheid. De heren staan boven niveau te gooien en al snel wordt duidelijk dat ze de overhand hebben op een niet onaardig spelende buurman. Bokman imponeert met een 169 en Doesman legt er niet geheel onverwacht een zuivere 156 bij. 1-0 staat er op het bordje.

Dan moeten Doesman en Spanman hun al maanden falende shuffle opnieuw draaien en... geloof het of niet, ze denderen beide in hoge vaart naar de 200. Zoals bij de mooiste shuffles geven ze elkaar ruimte in het spotlicht en wordt het decor opgepimpt door een fantastisch spelende Meines die een 200 plusser inzet. Zijn zwoegen wordt echter tenietgedaan door een ondermaats rollende John. Als de klokjes twee maal 181 slaan is de 2-0 een geijkt feit.

Dan spelen de zenuwen even op. Spanman mag met Bokman in de ring. Deze twee soleren op hoog niveau, maar in een duet willen ze nog wel eens afgeleid worden door elkaars bijzonder schone uiterlijk. Als twee rivaliserende hoertjes in een nachtclub proberen ze dan de aandacht te trekken van het op een snelle strike beluste publiek. Vanavond niet. Vanavond werken ze samen naar wat nu bekend staat als de derde shuffle. Bokmans imponeren is omgeslagen in een genadeloos intimideren en deze derde pot komt er geen enkel antwoord van de buren. Ze krijgen een pak slaag die ze een plek bij de eerste drie kost.

We worden hartelijk gefeliciteerd door meines en uit de hoek van de Bengeltjes worden we hartelijk bedankt. Zij zijn nu zeker van een plek in de top drie.

Daar het enorm goed gaat met Easy Slider hebben we besloten een sabbatical in te lassen. Dit betekent niet dat er nooit meer gebowld gaat worden en deze blog opgeheven wordt. Integendeel. U kunt vanaf september iedere week lezen wie er gewonnen heeft met Poker, Darten of Tikkertje.

Geen opmerkingen: