maandag 21 januari 2008

15 januari 2008


Eventjes leek het erop dat Easy Slider de ingeslagen weg zou blijven volgen. Eventjes in de zin van de eerste partij van deze mooie dinsdagavond.
We werpen tegen Chel en Henk. Een mooi stel. Onze meest serieuze tegenstander en... tegen hen speelden we vorig jaar een zeer, zeer spannende pot.
vanavond was het allesbehalve spannend. Het was een heel naar avondje. Hoe slecht de vrinden van Eurohollidays ook wierpen, Easy Slider wist er wel onder te duiken.
Alleen de eerste partij. Dat was een lust voor het oog. Spanjer weet een eenzame 186 te noteren. Een lange opeenhoping van strikes en spares. En als Spanjer dan ook nog een early foundation noteerd, plus een foundation in de vorm van een spare, en dan de pot als een waarachtig Ankerman uitstriked, minus zijn drie overgebleven pinnetjes, dan kun je alleen maar stil worden.
Doesman vecht zich naar een nette 134. Vooral de spares doen niet mee vanavond. Zijn saldo hangt aan een dubbele strike in de tweede en derde frame. Jammer. Maar in ieder geval een cijfercombinatie waarmee je de winst kunt pakken. De foto is een eerbetoon aan dit mooi gezongen duet.
De tweede game wordt op baan 5 uitgevochten. Michelle is behoorlijk pissed. Ze heeft 'r dag niet. Henk gaat zo die gaat. Doesman en Bokman denken duidelijk dat het een eitje rijtje wordt. Hoewel ze niet slecht presteren mogen we toch concluderen dat het beter kon. Er blijft teveel staan en er wordt te weinig opgeruimd. Resultaat is rommel. Doesman schrijft een lekkere 159 en Bokman werkt nog altijd naar een hogere handicap toe. Hij doet een 130je. Doesman opent sterk als een Bobby Fischer, hij dut halverwege in als een Jannes van der Wal en sluit historisch af met een X-8/-X9/. Een even sterke early foundation als Spanjers eerste game. Doesman weet enkel ook nog die laatste drie te treffen.
Bokman heeft mazzel dat hij een drietal spares weet te maken en te innen. Verder laat een einde als 8--81-8--61 weinig te raden over. Hij zit in een neerwaartse spiraal en zoals de laatste game laat zien, is de bodem nog niet in zicht. We wachten enkel tot hij twintig ballen met een harde boog in de geul pleurt. Durft hij dit jaar nog een 0 score te pakken en de boeken te vullen met de eerste officiƫle NBF 0-score? Easy Slider zet z'n centen op een keiharde Yes. Maar enkel als dit wereldteam na dit seizoen afscheid neemt van de bowlingsport. Of elders gaat competeren.
In de laatste game zetten Spanjer en Bokman een vlekkeloze imitatie van Laurel en Hardy neer. De scores zijn niet vastgelegd. De eindtotalen wel. Bokman zoekt de honderd met een 114 en Spanjer probeert zijn Utrecht gemiddelde te halen. Dat lukt 'm.

We hadden met 4-0 kunnen eindigen. We hebben het weggegeven. Helemaal omdat de buren beneden peil stonden te werpen.
Volgende week hebben we rust. Daarna moeten we er tegenaan.

Geen opmerkingen: