woensdag 9 januari 2008

8 januari 2008


Op de 73ste geboortedag van Elvis treden we aan zonder Spanjer. Spanjer viert feest. Doesman en Bokman moeten het zonder hun grote voorbeeld. Easy Slider heeft een treffen met Jeff en Dimitri. Beide heren zijn al besproken en u herinnerd zich ongetwijfeld de bijnaam van Dimitri. Een zucht van teleurstelling ging door het team. Hoe groot was het verlangen om deze Dimitri eens flink te verslaan en publiekelijk te vernederen. Er ging al een gerucht dat Dimitri juist daarom afhaakte deze avond. Angst voor gezichtsverlies. Geen probleem. Easy Slider heeft zich de afgelopen vakantie sterk opgeladen en heeft de teleurstellingen van de Ruggestee en de Wanmolen een plekje gegeven.

We pakken baan 1. Zoals vaak spelen we aan de linkerkant van de zaal. Andre valt in voor Dimitri. Doesman weet een nette 135 te noteren en Bokman springt er net overheen met een strakke 140. Mede dankzij een dieptepunt in de carrière van Jeffrey, die al 7 baanrecords heeft, winnen we deze pot.
De sliders gaan naar baan 2 voor een herhaling. Helaas begint Andre uit de kast te kruipen en vestigd de aandacht op zichzelf met een verpletterende 215. Jeffrey probeert bij te blijven maar steekt op 185. Easy slider besluit halverwege niet te knokken, maar de kracht te sparen voor de derde game. Heel wijs. Als je ziet dat je met 100 pins in de boot gaat, dan kun je beter recapituleren en de aandacht vasthouden voor later treffen.
Dat doet dit wereldteam dan ook. De derde game wordt een demonstratie van kracht en kunde. Doesman legt zonder moeite 3 strikes op een rijtje en even later nog twee. Hij laat helaas de 200 liggen door een fling in de tiende. Een 183 is zijn beloning. Bokman houdt zich voor zijn doen in met een 163. Hij werpt zelfs 7 spares op een rij en krijgt vanuit de hele zaal erkenning voor zijn talent. Hier werd al voor gevreesd in de Tieler competitie. Easy Slider vecht zich terug en Jeffrey is de eerste die de klappen mag voelen. En wat voor klappen. Ze komen dubbel zo hard aan omdat zijn vriendin getuige moest zijn van deze vernedering. Een onverwacht mooie vrouw met goede smaak en stijl een een passie voor de atletieksport, zoals haar Nikes verkondigen. Bokman zei nog: Jammer dat ik al getrouwd ben! Doesman reageerde: Ik gooide dan wel vijf strikes, maar in mijn broek bleef telkens 1 pin overeind staan.

Er wordt een burgertje op Elvis gegeten en we bemoedigen elkaar met de woorden dat Elvis spoedig terugkomt. In zijn roze Cadillac om alle ware gelovigen hamburgers te voeren.

Excuses overigens voor de late up-date. Twee leden van Easy Slider zaten in de studio voor een tijdrovend project. Voor de vrienden zullen we de resultaten binnenkort on-line zetten.

Geen opmerkingen: