vrijdag 12 december 2008

9 december 2009


Bob Dylan, al jaren de no.1 van uw favoriete bowlingteam

Het is half tien als bowlend Tiel samen komt om de krachten te meten. Met de kilometers banketstaaf, pepernoten en chocoladesigaretten nog net achter de kiezen belooft vanavond weer een daverende bowlingavond te worden, althans dat hoopt men. Er werd vanavond laat gespeeld vanwege een bedrijfsfeestje op de bowling, het is dat seizoen. De komende weken zal het tielse bowlingcentrum, voor velen het middelpunt van de aarde, overlopen worden door de kantoorkoppen. Collega's die elkaar al 40 uur per week dwars zitten gaan elkaar dan proberen te verslaan op de bowlingbaan. Zo heeft bowlen dus nog een door weinigen erkent neven-effect, dat van de stressrelief voor de kantoorkoppen. Als de stress eruit is gaan ze met zijn allen steengrillen. 1 of 2 collega's worden zo dronken dat ze vieze grapjes maken, handtastelijk worden en de volgende maandag met het schaamrood op de kaken op kantoor verschijnen. Gek genoeg zijn het vaak de 'middenkader' mensen, te laag in het bedrijf om echt wat te betekenen maar hoger dan de bodemlaag. Deze mensen moeten dan ernstig door het stof, wat hun - vaak toch al zwalkende - positie ondermijnd. Enfin , hoe dit verder zo komt, daar kunnen we nog hele essays over schrijven, en daar is deze blog niet voor opgericht.

Vanavond wordt Easy slider gerepresenteerd door bokman, sandokan en doesman. Hun tegenstanders: De duo Penotti's. Al vele malen beschreven, en beroemd om hun gracieuze stijl, berucht om hun soepel ogende afleidingstechnieken, vooral bokman laat zich hier wel eens door afleiden. Vanavond heeft hij zich voorgenomen om zich niet te laten afleiden, en recht voor de pins te gaan. Hij werpt vanavond dan ook goed, met wat meer geluk 200+ materiaal. Vooral de spares lijken vanavond allemaal te vallen. Hij start de eerste pot dan ook met een mooie 150. de penotti's breekt het angstzweet uit als ze de concentratie van bokman zien, en doen hun uiterste best de mannen van ES uit hun ritme te halen, welk tot gevolg heeft dat ze zelf niet beter gaan gooien. Doesman trekt zich op aan bokman, en noteerd een 161. De heren kunnen terugkijken op een geslaagde pot, ze winnen met een mooi verschil: 1-0.

De tweede game is voor sandokan en doesman, bokman trekt zich terug in het aquarium voor de rokende bowlers, en denkt na over de volgende game. Sandokan en doesman kunnen hun draai niet vinden. Sandokan rond deze pot af met een gemiddelde 125 en doesman struikelt over zijn eigen score 118. Hadden de heren zich wat beter ingezet was de 2-0 een feit, de penotti's hebben niet hun avond. Voor de laatste pot kan ES zich opmaken voor een hete strijd. Terwijl PSV de 1-3 om de oren krijgt moeten bokman en sandokan hard werken om deze score te ontwijken, het lukt ze. De heren weten de laatste game hun spel naar het juiste niveau voor een 2-2 te gooien. Bokman kan tevreden zijn, hij heeft met 150 en 159 goed gegooid, er zat wellicht wat meer in. Sandokan sloot af met 152, welke hem op een bovengemiddelde avond zet en zijn handicap weer wat omlaag legt. Terwijl ES nog wat nababbeld over de wedstrijd likken de duo P's elkaars wonden.

Groot nieuws voor de fans: Bob Dylan komt naar Nederland voor 2 concerten. Deze dichter, muzikant en filosoof doet ons landje weer eens aan. Voor de gelukkigen die het gaan meemaken word het ongetwijfeld een bijzondere avond. Tegelijkertijd kunnen we lezen dat er nieuw onderzoek naar het begin van het onderzoek in de zaak nathalee holloway zal worden verricht, volgt u 'm nog? Misschien heeft Peter R de Vries - allias de emmy-man - nog tijd.

Geen opmerkingen: