woensdag 17 december 2008

16 december 2008


Een bijzondere avond met een hoop te vieren. Does haalt een 9! Mart klimt een tree op de ecoladder en Span viert het leven en alvast een voorspoedig 2009. Het is beter vieren op voorhand, dan achteraf, want dan valt er meestal niks meer te vieren.
Met deze blije insteek betraden wij baan 2 en zagen direct de eerste kans op 1-0 vergaan door een magere 116 van Doesman. Hij krijgt voor deze pot een 5. Span gooit soepel en kundig naar een middelbare 147. Adrie, onze tegenstander, kan de spin niet krijgen en wint dankzij een verpletterende 200+ van Johan. Johan speelt vanavond in de plaats van Cor. Johan is erg strikevast.
Op baan 1 gaan Bokman en Does het proberen en nu gaat Does doen wat hij in de eerste pot had moeten doen. Hij gooit een keurige 153, maar wordt nu door Bokman in de steek gelaten (124). Weer een dun puntje te weinig en een 2-0. Does krijgt nu een 9. Dan zijn de heren warm en gaan Span en Bok netjes werpen. Span gooit zich uit de schaduw van Does en legt een identieke 153'er naast een gemiddelde 134 van Bok. 1-3 is de uitslag van deze tranquille avond. Een avond die ons dwingt kort te typen. Een avond die ons bepaald bij een achterstand die vrij moeilijk te repareren is. Gaat er in 2009 nog nivieel gegooit worden, of wordt de eerste helft van het nieuwe jaar de laatste helft van het bestaan van dit exentrieke team. Er zal ongewtijfeld een pol volgen en de stem zal opnieuw bij het volk liggen. Easy Slider bowlt niet voor eigen geluk, maar voor de professionalsering van de bowlingsport in Nederland en de vreugde van een groter groeiende schare fans en bloglezers. Had je al gebeld Joep?

Resumerende voor de spelers van vanavond:

Bokman legt gemiddeld 129
Doesman doet dat met 134,5
En Span mag zich verheugen in een exacte 150

Cijfers waarmee we net zullen slagen maar niet zullen winnen.

We gaan vakantie vieren en wensen jullie allemaal, waar ook ter wereld, in Kenia, Tiel of op de Veluwe een gezegende kerst en een voorspoedig 2009, veel bowlplezier en speciaal voor Joep een kindervreugdevol jaar.

Nog een bijzonderheid... Gert Jansen stopt vandaag na 40 jaar met melk aan huis brengen. gefeliciteerd Gert! 40 jaar. Wat een tijd. Hij zette zijn eerste fles al op de stoep toen Jimi op Woodstock een liedje zong en de Vietnam oorlog nog in volle gang was. Charly Manson heeft al die tijd in de bak gezeten.

ES

Geen opmerkingen: