donderdag 11 december 2008

Boekbespreking I'm a Lebowski, you're a Lebowski


Een fijn boek met veel zinnen

Met veel genoegen hebben wij onlangs een boek gelezen met de nieuwsgierigmakende titel: I'm a Lebowski, You're a Lebowski. velen blijken niet op de hoogte te zijn van een groots fenomeen dat de Staten overspoelt. Wannabee Lebowski's. Het is nu niet meer een klein groepje na-apers, maar een schare van vele miljoenen fans die om de haverklap 'Lebowski feestjes, fanclubdagen, memorials etc, organiseren. Wij horen daar niet bij, maar volgen de trent met grote interesse daar het een film is van grote klasse. En het is de auteurs gelukt een aantal acteurs te interviewen die zich niet van deze hype hebben ontrokken. Enkelen die dat wel deden zijn de makers en een aantal acteurs die we graag hadden willen horen. Hoewel... eentje denk ik. Donny.
Gelukkig kunnen we wel lezen wat mannen als Jeff, Walter, Jesus en zelfs een aantal bijrollers die niet meer los lijken te komen van deze film, vinden van de film en de ontwikkelingen. Hilarisch is het verhaal van een bowler die reageerde op een 'acteur gezocht' waarbij hij moest voldoen aan een aantal voorwaarden als rossig haar, fors uiterlijk, ervaring niet nodig. Deze man komt een paar minuten in beeld en is nu publiekstrekker bij de Lebowskidagen. Bizar maar waar.
Wat? Nog meer? Oke... het blijkt dus dat er figuren zijn, volgens het boek, die de film heel vaak, tot 5, 6 maal, moesten zien omdat ze de film niet begrepen????
Ja, dat is minder. Het is namelijk een erg simpel verhaal.

Terug naar het boek. Staat er ook iets slechts in? Ja, Jesus dacht er een tijdje over om een film te produceren met alleen het karakter Jesus. Dat mag hij niet doen. Dat is een karakterkiller van groots formaat. Ik heb de IMDB er op nageslagen en kon gelukkig niks van zijn plannen terugvinden.

Kortom een fijn boek met veel weetjes en geintjes. U kunt het bestellen via de reageerknop. Het zal een balletje of 25 kosten.

Geen opmerkingen: