woensdag 14 mei 2008

13 mei 2008



Spanman en Trudie, een fijn stel!

De pol had het al beslist. 100% van de stemmen ging naar de favoriet van vanavond: Easy Slider. Wellicht geïntimideerd door de banner op deze site en de media aandacht kon Duo Penotti geen weerstand bieden aan het overdonderende geweld van Easy Slider.

Het is nog maar 20.30 als de twee heren het centrum binnenlopen. Ze hebben even de tijd om op temperatuur te komen en horen dat het baan 8 wordt. Niet onze meest favoriete. Na vanavond echter gestegen met stip naar de tweede plek.

Vooruitlopend op een mooi verhaal over een oude bal delen we vast dat Spanjer en Bokman de eerste twee potten met een 'nieuwe' bal speelden. De bal is echter al meer dan 25 jaar oud en heeft ooit aan ene trudie dienst bewezen. Spanjer mocht deze bal even lenen om te zien of er nog mee te werpen viel. Als hij vervolgens drie strikes ingooit besluit hij door te gaan met deze grijze dame van 12 of 13 pondjes. De vingers van Spanjer passen prima. De duim van Bokman drukt wat stroef. Desalniettemin gooit ook Bokman voornamelijk met Trudie deze avond. En wat voor avond. Een avond die we opdragen aan Albert Hofmann. De grote scheikundige die meerdere Nobelprijzen had mogen krijgen. In ieder geval eentje voor zijn leeftijd.

We treden dus aan en Spanjer tikt af. Hij mist en begint direct te twijfelen aan zijn keus. Ton ligt ook in het rek, dus geen reden tot paniek, maar toch, waren die eerste drie geluk? Geluk bestaat niet. Enkel talent, toewijding en overgave. Bokman daarentegen gooit een stel nette ballen en blijft dat volhouden tot zijn laatste worp. De eerste game zet hij op 158. Spanjer legt er een onwennige 138 naast en hoopt op baan 7 meer te oogsten. Duo Penotti is nog niet warm en deze punt is van ons.
Op baan 7 gaat Spanjer los. Bokman houdt zijn tred vast. heeft net een mobje gehad dat Doesman in aantocht is. Blij met wat publiek extra gooit hij 154. Spanjer striked weinig maar mist vrijwel geen spare. 184 is meer dan hij had gehoopt en verwacht. Hij moet Trudie de eer geven en schrijft 2-0. Spanjer mag van Bokman de laatste serie doen. Dat is aardig. Doesman lijkt in vorm. Hij oogt relaxed en op baan 8 besluiten zij de beslissende klappen uit te delen. Doesman werpt strak. De strikes blijven wat moeilijk hier, maar hij weet veel spares te pakken. Ware het niet om een dipje van twee op tweederde, dan was de 200 niet alleen ruim in zicht, maar ook historisch. Easy Slider heeft namelijk nog geen dubbele 200 weten te noteren. Doesman moet het doen met een vette 163. Beseffende dat hij van z'n werk zo de baan op komt, een stukje patsdom van hoog niveau.
Spanjer heeft zijn draai nu goed gevonden met Trudie. Vooral op de spares is zij scherp en kundig. Spanjer mist er geen eentje. Hij klopt de lijst dicht en schrijft een nauwe 203. De zaal gaat uit z'n plaat en Dennis zet speciaal voor Spanjer 'You'll never walk alone' aan. Het publiek zingt luidkeels mee en het feest gaat tot diep in de nacht door.

Scorebalk:
Arjen 7/ 9/ X 8/ 7/ X 7/ 8/ X X9/
Doesman: X X 8/ 7/ 9/ 9/ 9- 8- S8- 6/6

Vooralsnog kunnen we melden dat er enkel en alleen al met Trudie 18 strikes zijn genoteerd. Hulde aan die bal. Zij zal zeker dit seizoen Ton vervangen.

Geen opmerkingen: