vrijdag 6 maart 2009

24 februari 2009



Later dan gewoonlijk, vroeger dan de sterfdag van Wilders, blikken we kort een dikke twee weken de geschiedenis in. Wat we daar zien is een heugelijk potje amicaal bowlen met de heren Cor en Adrie.
Op het podium vinden we Sandokan en Spanman. Bekend als de dunne en de dunne. Startend op baan 8 weten de heren zwaar te imponeren met een 163 van Spanman en een 174 van inderdaad, Sandokan. Zij weten de eerste punt naar zich toe te zuigen en gaan goed gemutst en vol vertrouwen naar baan 7.
Daar begint Sandokan een 1-2-3tje te werpen en legt ongekend schone ballen op de lak. Hij draait z'n hoofd twee maal in deze pot en vraagt, 'heeft Joep al gebeld?' Spanman antwoordt in ontkennende termen. Spanman gooit nu een vette 148 en wrijft in z'n handen van blijdschap. De punt gaat naar Cor. En Adrie. Die doet ook mee. 1-1
Dus gaan we naar baan 8 terug voor een nivellerend hoogstandje. Ditmaal is het Spanman die z'n hoofd draait en vraagt, 'Waar de fuck is Dennis gebleven?' Sandokan ontkent iedere betrokkenheid. Het hoogstandje wordt een 139/134 met Spanman als puntengenerator van de avond. Hij weet in drie spelletjes 450 punten te verzamelen en laat Sandokan met 431 op korte afstand volgen. Deze avond laat opnieuw zien deze mannen de as van Easy slider vormen. Zij staan er en als u goed luistert wordt er geen woord gerept over wandelingen, vakanties, baantjes en andersoortig geleuter waar we geregeld door verliezen. Ik voorspel dat er spoedig iemand voor z'n beurt gaat gooien omdat ie te veel tong gebruikt en te weinig aandacht voor deze steeds professioneler wordende sport.

Geen opmerkingen: