maandag 30 maart 2009

24 maart 2009



wint Spanman dit jaar de 'lekkerste bowler van het jaar prijs'? Als het aan hem ligt wel.


"De fans weten het al, de tegenstanders zijn op de hoogte, Easy Slider is terug en maakte dat in al zijn glorie en geweld bekend aan de wereld door een ingrijpende en verpletterende 200 van Spanman. Er staat een allesvernietigende tsunami aan de deur van bowlend Nederland en dit keer heeft opendoen weinig zin. Sinds vorige week, dinsdag 24 maart, staat Easy Slider wederom op de lijst van zeer gevaarlijke stoffen. Easy Slider heeft echter z'n vergunning aangevraagd en is nu klaar voor een chemische strike op de titel van seizoen 2008/2009. Beware, het tij is gekeerd en vanaf morgen, dinsdag 31 maart is geen team meer veilig en wordt niets of niemand gespaard. "

Tot zover een willekeurig citaat uit een willekeurig blad. Treffend? Inderdaad. Maar kunnen de mannen daadwerkelijk door de lak de baan nog zien? Geen idee. Daarvoor moeten we eerst de betekenis van die zin ontdekken. En dat gaat nu niet lukken. Wat we wel weten is dat de heren Bokman en Spanman gebowld hebben op het hoogst van de bovenste plank en de tegenstanders van vanavond, Truus en Wim, enkel beduusd en overdonderd konden toekijken hoe Easy Slider de pot vrij makkelijk weggaf in een bekend klinkend 1-3 akkoord. Ware het niet dat Spanman de avond beklonk en dankend op zijn knieën zijn 199 met een laatste pin in een 200 omtoverde en hij sinds lange tijd weer zijn naam hoorde weerkaatsten op het hout van baan 7, dan, want de zin is nog niet af, was deze avond wederom een echo klinkend uit het verslag van twee weken geleden waarin een harp hoog in de wilgen hing en welke hopelijk na vanavond wederom wonderschone klanken zal laten klinken en Easy Slider zal aansporen en inspireren tot vermenigvuldiging van deze torenhoge score.
Alweer baan 7? Inderdaad.

En Bokman dan? Heeft hij nog bijgedragen aan iets of wat?

Bokman had met een iets beter presterende Spanman 4-0 mee naar huis genomen. Echt? Uiteraard. We bleven alle partijtjes dicht bij Wim en Truus, maar Spanman kon in pot 1 en 2 niet laten zien wat we van hem gewend zijn. Hij gooit ver onder de maat en zet Bokman letterlijk voor het blok aan zijn been. Bokman zet de eerste op 150, maar dat had een 160 kunnen zijn, en een nette 145 in de tweede. Daartegenover zet een Spanman 130 en 131. Lullig maar waar.

Oh.

Geen opmerkingen: