donderdag 2 april 2009

31 maart 2009


Leonard volgt Easy slider al jaren.

27 maart 2009 is een live-album van de concerten van Leonard Cohen in de O2 arena in Londen uitgebracht. Eerder dit seizoen hebben spanman, bokman en doesman dit fenomeen met eigen ogen en oren mogen aanschouwen. Een kleine 3 uur lang hebben zij daar in hogere sferen gezeten, genietend van de gerijpte, diepe stem van Cohen. Het gerucht gaat dat de heren hier de energie hebben getrokken om zich weer een seizoen in te zetten voor de professionalisering van de bowlingsport. Met zekerheid kunnen we zeggen dat het album vanaf morgen te vinden zal zijn in de cd-kast van doesman. Voor de liefhebber wat fragmentjes: http://www.bol.com/nl/p/muziek/live-in-london/1000004006518371/index.html#product_images

Op de laatste dag van maart staat de mannen van ES (vandaag sandokan,spanman en doesman) een boeiende pot tegen André en Frank te wachten. Frank deed echter niet mee, Wouter nam zijn honneurs waar. Wat kunnen we zeggen over André en Wouter? Het zijn beide redelijk begenadigde bowlers, maar niet van het niveau Adriaan de Gram. Eigenlijk houdt het daar wel op, met die toevoeging dat het ook zeer teruggetrokken bowlers zijn. Is dit arrogantie of bescheidenheid? Spelen ze een psychologisch spelletje met ES? Zoals gezegd, geen idee, wellicht werken de heren zo bewust aan het mysterie rond hun voorkomen in de 2e dinsdag duo scratch, vanwaar ES de professionalisering probeert vorm te geven.

Sandokan laat deze eerste pot nog even schieten, de trein uit Delft rijdt niet door. Vol goede moed gaan spanman en doesman deze pot van start, en niet onterecht. André laat een ongekende lijst van 9 spares zien, maar weet niet zijn topniveau te halen, wouter presteert zelf nog zwakker en de heren laten de kansen op het eerste punt aan ES. Doesman weet deze pot een solide 149 neer te leggen, had hij in de eerste 4 beurten wel een spare weten te maken had hij richting de 200 kunnen stormen, zonde. Spanman besluit André te volgen en gooit de ene na de andere virtuele strike. Helaas, het blijft bij virtuele strikes, op de Wii waren ze alle 10 gevallen, nu laat spanman er telkens wat staan. Hij eindigt op een schamele 120, en is zichtbaar teleurgesteld, ES mist op een kleine 20 punten het eerste punt.

Ondertussen is Sandokan binnengewandeld. Hij oogt ontspannen, ondanks zijn frustrerende treinreis. Hij mag meteen aantreden om André en Wouter zijn wil op te gaan leggen. Ondanks de goeie wil blijft het echter bij die wil, en legt sandokan weinig op of om. Sandokan zoekt driftig naar zijn lijn, maar die laat zich deze pot nog niet vinden: 114. Doesman zet zijn goede lijn voort en gooit 168, had hij op de 4e en de 8e de spare niet laten liggen had hij met een 200 naar huis gegaan. Nu moet hij het doen met de welgemeende complimentjes van spanman, die de 200 al op papier wilde zetten. Leverde deze game dan uberhaupt iets op? We kunnen hier een volmondig NEE op antwoorden. Voor André vielen de pins wel deze pot, hij zette een mooie 201 neer. Wouter volgde hem op de voet, maar kon niet aan hem tippen. Zijn score was ruim voldoende om ook het 2e punt naar zich toe te trekken.

Dimple is de nieuwe drug van ES, en spanman en doesman besluiten er een te drinken, al ware het alleen om de realiteit wat te verzachten. Spanman heeft hier duidelijk baat bij, en Sandokan en Doesman zien hem een degelijke pot gooien. Sandokan lijkt halverwege de pot zijn lijn te vinden, en de heren maken zich op voor een spannende strijd om dat laatste punt. Bij de buren is de pap op en zij laten regelmatig wat staan. Sandokan voelt dit en smijt zich naar het voor vanavond hoogst haalbare 127. Deze 127 zijn precies genoeg om spanman op te zadelen met de druk van de ankeraar. Met een 9 op de 10e beurt moet hij sparen om de punt voor ES op het droge te slepen. Hij trilt, zweet, pendelt en laat los.................Spare! Spanman, duidelijk opgelucht, ruikt zijn oksel en constanteert dat angstzweet werkelijk een eigen geur heeft. Professioneel gooit hij de laatste bal goed genoeg om deze avond niet helemaal een deceptie te laten zijn. ES verliest, maar mag met opgeheven hoofd de baan verlaten. 3-1

Met deze pot tegen André en Wouter is ES aan de laatste ronde langs de dinsdag duo2 - teams van dit seizoen (wellicht voor altijd?) begonnen. Met 12 punten achterstand op de dubbelgangers lijkt het seizoen voor ES roemloos voorbij te gaan. We denken terug de laatste weken van seizoen 2007/2008, waarin ES alleen overwinningen in de wacht sleepte. Kunnen de mannen van ES dit nogmaals opbrengen? U leest het op deze blog.

Geen opmerkingen: