zondag 12 april 2009

7 april 2009


De pinboys draaiden overuren deze spannende avond.

Er zijn harde klappen uitgedeeld op de tere wangen van BCT. Hele harde klappen. De maanden van 'net niet', 'bijna', 'zeker niet' en 'absoluut niet', horen klaarblijkelijk bij de winteraversie van Easy Slider. Zijn wij mooiweer bowlers? Als we het plein van de vraag overgestoken hebben en het seizoen net als in 2008 afsluiten met een serie overwinningen dan vrees ik van wel. Easy Slider laat vanavond de tegenstander geen enkele kans en neemt onverbiddelijk de 4 felbegeerde punters mee naar huis.
Vertel mij eerst... wat is er gebeurd?
We spelen vanavond op de banen 5 en 6. De inspeeltijd wordt verdubbeld door een laat arriverend Duo Penotti. De immer sympathieke Eric en zijn antirookbrigadier Gracita. Spanman werpt een reeks strikes in en Bokman en Doesman doen evenzo.
Als het Duo de hal binnenkomt, ziet dat het te laat is voor een inworp en gehaast het equipement uitstalt, aantrekt en oliet, is de eerste punt eigenlijk al binnen. Doesman en Spanman kloppen af en besluiten een shuffle uit te delen. Dat lukt voor de helft. De helft bleek ook genoeg. We winnen de eerste pot vrij makkelijk, mede doordat Eric duidelijk hinder ondervindt van zijn gemiste inworpronde en meestens door een Doesman die op volle kracht staat te bowlen en zichzelf in de picture speelt met wonderschone Wimballen. Hij strijkt met de eer door een magistrale 164. Moge hij eeuwig leven. Spanman begint goed, maar suft halfweg in en kan niet meer bijdragen dan 133. Hij laat zijn hoofd echter niet hangen en neemt een pauze.
Bokman komt inmiddels terug uit het aquarium en lijkt zijn zinnen te hebben gezet op de hoogste score van de avond. Dat, in combinatie met zijn favoriete baan 6, maken dat waar en als zijn pijl de 177 aanwijst en Doesman er een haast onmogelijke 158 naast legt is de geest van de buren definitief gebroken. Noch Eric, noch gracita zijn opgewassen tegen een orkaan genaamd Easy Slider. Spanman staat enkel nog op om een nekschot uit te delen aan een tegenstander die in wanhoop, op de knieën en met de rug tegen de muur, weerloos en willoos moet toekijken en gehoorzamen. Spanman schiet 169 maal raak en Bokman telt 154 lege hulzen. Meer dan genoeg om met 4-0 op punten te winnen en wie weet zijn dit de eerste lentedruppels naar een vijfde plek op de ranglijst.

Geen opmerkingen: