woensdag 29 oktober 2008

28 oktober 2008


Goede reclame is zeldzaam


Doesman en Spanman mogen vanavond hun shuffle dansen. Ze zetten een fraai pasje in tegen de bengeltjes. Dat zijn normaliter Adri en Cor. Deze zijn helaas verhinderd. Cor is onlangs door een steiger gezakt en heeft daarbij letterlijk in de ogen van Magere Hein gekeken. Magere hein zei echter dat zijn tijd nog niet gekomen was en hij kreeg een belangrijke opdracht mee. Kijk voortaan goed uit!
Adri was niet aanwezig om onduidelijke redenen.
Wie troffen wij dus? Dop en Haske. De bowlingfan in Nederland weet nu wat de uitslag was en speciaal voor hen houden we het kort en bondig. Met zoals beloofd een indruk van de scores van de tegenstander.
Spanman gaat als eerste los op baan 5. Hij mist z'n strike en weet op dat moment nog niet wat we nu wel weten. Het zal niet gaan lukken met z'n strikes. Hij stapt in een eerder besproken drol. Hij kan z'n bal niet vinden, hij kan z'n draai niet vinden en als we de entertainmmentfactor buiten beschouwing laten was het sterke pet. Niet dat het tegendeel had geholpen. De heren Dop en Haske werpen 50% minder ballen. Zij striken de baan naar een hoger plan en Easy Slider kan alleen maar verdedigen. Behalve de derde game. Daar lieten we een kansje lopen. Had Spanman iets meer gelegd dan een flinterdunne 114 dan hadden we van een 1-3 gesproken.
Doesman heeft Wim laten rollen en heeft er zelfs een paar strikes mee gegooid. Na een sterke start van 149 heeft hij op baan 6 nog energie voor een 142 en blijft hij ook in de derde pot ver boven Spanman uitsteken. 131.
Loepen we vervolgens de tegenstander in de diepte dan zien we scores als 232 en 234/214 en 202/ 185 en 135. Daar is geen kruid tegen gewassen. Dat is vechten tegen de bierkaai. Wat is de Bierkaai? Dat is een uitdrukking uit Amsterdam. Daar ligt de Bierkade. Vlak bij de oude kerk op de Ouwezijds. Op de Bierkade woonden ooit, misschien nog steeds, echte knokbazen, straatvechters, messentrekkers en ander schorem. Als je het tegen hen moest opnemen, dan verloor je bij voorbaat. Nu... jaren later gebruiken we deze term nog steeds als we een onwinbare strijd aangaan.
De entertaimentfactor was hoog. Met andere woorden: we hebben een vermakelijke avond gehad. We kregen zelfs pilsjes van Wim en Truus. Op de keper beschouwd is die bal nu niet alleen gratis, we hebben er al een biertje op toe gekregen. Keper mag ook keeper zijn. Met het risico dat je dan aan de doelman denkt. Bij het weven kon je door een techniekje een ribje of een 'dijkje' in de stof weven. Dat was de keper.
Spanman mag terugkijken op een slechte cijferlijst. 134, 138, 114. Zijn terugreis kon de heenreis niet evenaren. Niet alleen moet je vreselijk uitkijken met mist en gladheid, je moet ook uitkijken voor beschonken automobilisten op dit illustere tijdstip. Volgende week doen we het over.

Geen opmerkingen: