woensdag 8 oktober 2008

7 oktober 2008


De deuren van het droomtheater stonden weer wijd open!


Wanneer Spanman de Tielerdeuren binnenwandelt na een ontspannen rit over de a15 staan de mannen al in te werpen. Bokman, Sandokan en Doesman zullen deze avond bepalen en de tegenstander is de gebruinde en uitgeruste 'Dubbelgangers'. Net als onze Bokman zijn ze een paar weken elders geweest. Bokman is net terug uit Kenobi waar hij, zoals eerder gesproken op deze blog, dingen moest doen. Zijn grootste prestatie is toch wel een nieuw lezer winnen voor deze blog en die willen we bij deze van harte welkom heten in het hart van de professionalisering van de bowlingsport in Nederland. Welkom Joep. Je zult nog veel moeten bijlezen, maar dankzij een geoptimaliseerde index in de kantlijn, kun je nu bijv. op ABC tikken en meteen je bureau omhoog zien komen aan de hand van een paar van de beste schepsels van dit moment.

Maar... inderdaad, we zijn aan het bowlen en Spanman trakteert op een bordje vet. Kristel weet nog ergens een lijk te liggen en dat krijgen wij op een bordje opgediend met mayonaise en een zoetzure saus. Gelukkig is er bier genoeg om het weg te spoelen. Het mag de pret niet drukken. Spanman viert voor het gemak zijn verjaardag en we mogen getuige zijn van een spannende eerste pot die op een paar pinnen na gepakt wordt door Wim. Hij gooit als een tierelier deze avond. Bokman noteerd een matige 135 en Doesman doet er een zuinige 127 bij. Achteraf gezien geen reden om te winnen.
Dan mag Sandokan aan de leg. Hij is nu ongeveer met z'n tweede vaas bezig, en dat is net te weinig om tot blinken te komen. Lettende op de 215 die Wim uit z'n pols haalt zal het hem ook een worst wezen. Bokman doet zijn best en kijkt naar een gladde 150.
Het staat inmiddels 0-2 en wij zetten de hoogst mogelijke handicapcombi van vanavond in.
Doesman gaat los en weet op baan 4 een fantastische 178 te pakken en als Sandokan daar nog een welkome 148 bij telt zien we dat ze zich op het randje, mede dankzij een misser van Truus, de laatste punt weten toe te eigenen. Lange zin, maar wel begrijpelijk.

Terug naar de bal van Wim. We besluiten Spanmans verjaardag voort te zetten op baan 6. Op deze baan zijn al heel wat wonderen geschiedt, maar vanavond hadden we er geen van allen eentje verwacht. En al helemaal niet omdat de sfeer ontspannen, feestelijk en ontwikkelingsgezind was. We mogen wat werpen met Wims bal en dat blijkt een prettige bal te zijn. Zo'n bal die op zichzelf op zoek gaat naar het juiste midden. Dat is dus zijn geheime wapen. Volgende week neemt hij er nog eentje mee.
Enfin... we werpen lekker, drinken een biertje, besluiten nog een potje te doen en dan gaat Sandokan volledig los. Met Trudie in de hand gooit hij 6 (zes) strikes achter elkaar en heeft daarbij maar twee spares nodig om de klok op 224 te zetten. De tweede hoogste score van Easy Slider ooit. Sinds 7 oktober 2008 telt Easy Slider 4 200 plus gooiers! Lullig dat de rest van het team daar een paar jaar over heeft gedaan. Maar, het laat zien dat Easy Slider niet alleen een grandioos team is, maar ook een uitstekende kweekschool van talent. We hoeven maar een paar weken terug om het debuut van Sandokan te bekijken. Hij begon die dag met een 114. Dat was 2 september. U kunt nu verder stoppen met lezen, want we eindigen met een analyse op de ontwikkeling van topspeler.

2 september gooit Sandokan dus 114.
16 september gooit hij 128.
23 september heeft hij een doorbraak met een 193. Daarna doet hij een zuinige 100.
30 september gooit hij een nette 145 en eentje die ik niet geblogd heb. Daar zal ik een viltje voor terug moeten zoeken.
Als hij dan op 7 oktober weer naar de 109 duikt, om het meteen goed te maken met een 148, zien we een duidelijke opgaande curve. Als we ontspannen uitgooien en hij gooit 224 dan zien we een trapsgewijze ontwikkeling waarbij hij na een paar treden omhoog, een kleintje terugzet om vervolgens weer fors te steigen. Zet hij dit voort, dan zitten we tegen december met een 300 in het team. Wie zes strikes achter elkaar kan gooien, kan er ook 12 leggen.

Ter ere van de 224 een puike banner. Helaas kon de webmaster 'm niet animeren. Dat komt wel na zijn opfrissingscursus.

Nog meer goed nieuws kwam ons ter ogen. Dimitri stond weer ouderwets kogels af te vuren op de baan naast ons. Hij kon de avond niet verzilveren, maar, zoals Mohammed zei: 'meedoen is belangrijker dan winnen.'

Geen opmerkingen: