woensdag 1 oktober 2008

30 september 2008



Spanman lijkt toch een conflict met z'n handicap te krijgen dit seizoen!

Doesman de ankerman heeft ons deze avond getrakteerd op een bloedstollend staaltje vakbowlen. Deze fraaie wedstrijd, de tweede deze avond, weerspiegeld een vreselijk spannende avond waarin de scorekaart gerust omgedraaid had kunnen worden.
Game 1. We spelen een matige Doesman/Spanman Shuffle op baan 7. Een van de voorkeurslanen van Spanman. Maar niet vanavond. Hoewel de ballen de juiste lijnen bleven volgen konden er geen grote hoeveelheden aan strikes gevonden worden. En die hadden we nou net nodig. John, onze tegenstander van vanavond, gooit zijn eerste pot 250 rond en dan maakt verliezen niet zoveel uit. Ik meen dat ze met meer dan 120 punten wonnen. In dit geval zat mijn handicap niet in de weg, voor winst had ik dan alsnog hetzelfde moeten gooien als John. En dat doe ik niet vaak. Dit keer een dunne 128. Gelukkig had Doesman iets meer succes op de spares. Die had hij ook hard nodig, daar bij hem de strikes ook niet wilden vallen. Hij legt er 158 bij. Onder normale omstandigheden mag dat geen probleem heten. 0-1.

Gaan we vervolgens naar laan 8 dan zien we wat een mooi systeem het bowlen hanteert. De mannen gaan gelijk op. Ze gooien allen in hun normale doen en terwijl de wedstrijd vordert zien we een absurde spanning ontwikkelen met een winstbepaling in de laatste twee ballen. Op zo’n moment is het rookverbod een enorme kostenbesparing. Ankerman Doesman weet Meines te verslaan op karakter en talent. Een talent dat nog vele mooie momenten in petto heeft. Er gaan geruchten dat hij dit najaar nog zijn 256 zal gaan verbeteren en gezien zijn tegenwoordig wekelijkse aanwezigheid, lijkt ons dat geen ongegrond gerucht. Hij gooit 148.
Sandokan gooit strak en zorgvuldig naar een nette 145 met als aantekening dat het makkelijk wat meer had kunnen zijn. Hij laat hier en daar toch weer een bal naar de rechteruithoek rollen en levert zodoende een paar kostbare punten in. Kostbaar voor hem. Voor de wedstrijd kon hij ze missen. 1-1

Dan gaan we kijken naar Sandokan en Spanman. Spanman gooit de ballen precies waar hij ze wil hebben, maar vangt steeds bot. Wat overblijft is een aantal splits door een harde op de headpin. Sandokan blijft stijgen en had Spanman ook maar een beetje meer kunnen waarmaken, dan waren we met een 2-2 naar huis gereden. Nu laat hij nog minder zien dan in de eerste game en duikt daar een puntje onder. 127. Heel jammer voor Sandokan die een hoge handicap combineert met een hoge score en daarmee een uiterst effectief wapen is. Had hij, en dat zit mij dwars, met Doesman geworpen deze avond, dan was het inderdaad 2-2 geworden. Het werd 1-3.
De vraag rijst: moeten we deze heren inzetten op moeilijke momenten? Moeten we strategisch gaan bowlen op handicap niveau? We wachten nog even af wat er volgende week gebeurt.

Door wat externe verplichtingen hebben we nog geen interview met Sandokan kunnen hebben. Sorry voor de fans. Wellicht vinden we deze week tijd voor het beloofde in-dept gesprek.

Geen opmerkingen: