donderdag 16 oktober 2008

Een strike van Sandokan

Op deze video ziet u Sandokans werpstijl. Hij heeft een overduidelijke Brecker stijl met een approach van een Barthsmaucher, de Duitse duivel of een Garcia, het Spaanse kanon. De vergelijking met een Garcia gaat overigens ook op wat snelheid betreft. Sandokan werpt gerust een kilometertje of dertig per uur. Als u naar de pinfall kijkt ziet u dan ook de pins vrijwel tegelijk vallen. Net als een Bokman. De schouders staan mooi recht en Sandokan werpt de bal langs zijn rechterbeen die daarvoor een licht knikje naar binnen maakt. Dit onderscheidt hem van vrijwel iedere bowler op de bol.
We hebben vorige week 6 van deze ballen op een rij gezien. Als Sandokan op de juiste lat mikt, is een strike geen toeval.
De liefhebber ziet het befaamde doch integere vuistje dat hij maakt na iedere strike. Een bowler van dit kaliber gaat dan ook alleen uit de plaat bij een harde overwinning. 1 strike maakt nog geen winst, zegt het spreekwoord. En de punten hebben enkel waarde als de wedstrijd is gewonnen. Sandokan heeft het spel geleerd op de straat.

Geen opmerkingen: