vrijdag 7 december 2007
Hoe gooi je een strike - deel 2
Zoals beloofd een strike van Bokman. De inleiding kunt u uit deel 1 halen. Hier de uitwerking.
Ook Bokman begint met een duidelijke approach, pendel, stappenplan, release. Maar zoals u ziet laat hij de bal eerder los en doet dat op het hoogtepunt van de snelheid. Einstein leerde: Snelheid zonder massa is weinig impact. Massa zonder snelheid is weinig impact. De perfecte cohesie tussen deze twee elementen is een trefzekere strike. Zelfs als we in de goot gooien? Nee, natuurlijk niet. Er komt wel enige kennis van het bowlen bij kijken.
Bokman gooit als een 'Donkfurther', of een 'Charles Boardwicker' in de jaren 40, zeker wel bekend bij de liefhebber. Hij combineert elementen van een 'Arfsparger' (de pendel) met de boogworp van een 'Kell Beringmayer'. Wie Bokman heeft zien werpen, weet dat dit een hele zuinige boog is voor zijn doen. Dit om de bal binnen het camera bereik te houden.
Mocht u de film in slowmotion af kunnen spelen, dan ziet u hoe sterk en flexibel het hout op zo'n baan moet zijn. De bal stuitert als ware het een leren knikker in een Amsterdamse steeg. De pins vallen niet volgens het boekje, maar de energie die hier vrijkomt zorgt dat de pins bijna autonoom gaan liggen. Een enkeling valt tegen een ander, maar als u goed kijkt is het geen algeheel domino effect.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten