maandag 24 december 2007

Tien stappen naar succes: 4. De 'delivery'


Vandaag behandelen we in 'Tien stappen naar succes' de Levering. Raar woord, dus gebruiken we het woord: Delivery. Dit met de vorige 'stappen' heet 'de vier stappen levering'. Dit klinkt niet goed, dus spreken we liever van 'The four Step Delivery'. Stap vier is de worp. Voor een herhaling verzoek ik u de vorige lessen nog eens goed te lezen en te oefenen, want er is veel gebeurt sinds oktober. Toen hadden we de derde les.

De Delivery is in feite de manier waarop je de bal loslaat. 'Bezorgt' als het ware. Let morgenmiddag eens op de postbode. De manier waarop hij of zij de brief door de gleuf drukt is bepalend voor waar de brief op de mat komt te liggen.
Je kunt dus alles goed doen. Stap, pendel, swing etc, maar als de daaropvolgende Delivery niet goed is, dan zijn die eerste vereisten voor nop.
Mijn advies is voor de beginner: Ga in het midden staan, zodat je rechterarm met hangende bal iets meer rechts van het midden hangt. Doe vervolgens je ding en werp je bal over de tweede pijl vanaf het midden. Dit moet een geheide strike leveren. Let goed op je schouders en... bij de Delivery: Hou je hand goed strak.

Geen opmerkingen: